Jeugdspeler Bas Reichert probeert met een stevige tackle de bal te bemachtigen. Jan Senders

DVS heeft een makkelijke middag tegen EMK

Sport 297 keer gelezen

VOETBAL - Langzaam loopt het seizoen ten einde en DVS is nog steeds verwikkeld in de strijd om aan het eind van de reguliere competitie aan de nacompetitie mee te mogen doen. Het is belangrijk om te blijven winnen omdat ook de directe concurrenten Dosko ’32, Riethoven en Knegselse Boys dat blijven doen.

Door Ton Jakobs

Zondag was EMK uit Nuenen te gast. Vanaf het begin van de wedstrijd liet EMK zien dat ze met voetballende intenties naar Aalst waren afgereisd. Het verschil in de ranglijst tussen beide ploegen is groot maar in het begin was daar weinig van te merken. Toch kwam DVS al binnen 10 minuten op 1-0. Een inzet van Remy Keijsers werd gekeerd door doelman Niels van Schaijk maar Dries Kreijns kon van dichtbij de bal binnen tikken. Na een dikke kans voor David da Silva aan de verkeerde kant van de paal belandde, was het na kwartier raak na een vrije trap van DVS: 2-0.

Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood en waren beide teams slordig in balbezit. Pas in de 35e minuut was het EMK dat dicht bij de aansluitingstreffer was met een schot op de paal. Hierop volgde direct een snelle uitval van DVS waarbij Remy Keijsers de buitenspelval omzeilde. Hij omspeelde de keeper en legde de bal voor de voeten van Dries Kreijns die zijn 3e van de middag maakte. Net voor rust kwam de thuisclub nog goed weg . Sjef Sanders ontsnapte, kon alleen op de doelman afgaan maar verdediger Fin van den Hoogen greep in.

Tweede helft

Na rust ging het snel. De eerste kans was voor de gasten maar doelman Giovanni Prinsen wist goed redding te brengen. Daarna was het DVS dat de touwtjes in handen nam. Op rechts bereikte Jasper Jakobs de achterlijn bereiken en zijn voorzet werd door Lucas van der Leij in eigen goal geschoten. Twee minuten later was het opnieuw raak. Rens Kuijpers onderschepte rechts in de achterhoede de bal, speelde een viertal spelers uit en legde de bal naar Remy Keijsers die eenvoudig de doelman kon verschalken. De mooiste goal van de middag was voor een speler van EMK: een schot vanaf 35 meter belandde in de kruising en in de 55e minuut scoorde de ploeg opnieuw.

DVS schrok weer wakker en uit een vrije trap op de rand van de 16 meter, krulde Roel de Greef de bal in de lange hoek. De aanhang moest tot de 80e minuut wachten met juichen. Een voorzet van Fin van de Hoogen bereikte de vrijstaande Dries Kreijns die gemakkelijk de 7-2 binnen schoot.  Bij DVS waren enkele jonge spelers uit de onder 19 in het veld gekomen.  Youri van den Boom , één van deze youngsters, was dicht bij een doelpunt maar zijn schot werd goed gered door de doelman. In de 89e minuut werd de eindstand bepaald. Roel de Greef bracht de bal voor het doel gebracht en Youri van den Boom kon uit een scrimmage scoren: 8-2.

Zondag 28 april staat voor DVS een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. De nummers 3 en 4 van de ranglijst gaan in een onderlinge strijd op Sportpark Den Droevendaal in Riethoven uitmaken wie zich voorlopig derde in de stand mag noemen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.