Gehakkelde aurelia
Gehakkelde aurelia Medewerker vlindertuin Waalre

Kindermiddag in IVN Vlindertuin Waalre

woensdag 15 mei 2024 14:00 tot 16:00

Op woensdag 15 mei is er een kindermiddag in IVN Vlindertuin Waalre. Peuters en basisschoolkinderen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur met (groot)ouders, oppas of een andere volwassene speuren in de tuin.

Er zijn twee speurtochten uitgezet: één voor peuters en kleuters, één voor kinderen van de middenbouw.

In mei is de vlinder ons beestje van de maand. We hopen op warm en zonnig weer zodat we veel vlinders zien fladderen. En wie weet zijn er ook rupsen of eitjes van vlinders te ontdekken. Wie zin heeft, kan aan het einde van de speurtocht nog een vlinder van wol of papier knutselen. 

Ook als het weer iets minder is, zijn er altijd wel beestjes te zien in de vlindertuin zoals mieren, kikkers, hommels of allerlei soorten kevers.

Meedoen is gratis, een kleine donatie voor de tuin is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De vlindertuin ligt in het bos bij de Blokvenlaan in Waalre-dorp. Tegenover huisnr. 43 ongeveer 150 meter het bospad volgen. Auto’s s.v.p. parkeren aan de Blokvenlaan, fietsen kunnen bij de tuinpoort gestald worden.

Locatie