Sfeerbeeld van de kindervrijmarkt van een eerdere editie van de Wolderse Braderie.
Sfeerbeeld van de kindervrijmarkt van een eerdere editie van de Wolderse Braderie. Theo van Sambeek

De Wolderse Braderie is afgelast

Algemeen 1.637 keer gelezen

WAALRE - De braderie commissie heeft voor dit jaar de Wolderse Braderie afgelast. De braderie zou op 5 mei zijn op en rond de Markt van Waalre maar gaat dus niet door.

De commissie schrijft over de reden: ‘een en ander is voornamelijk het gevolg van het, na de corona, ernstig teruglopen van het aantal deelnemende marktkraamhouders. U mag verwachten dat we ons voor volgend jaar zullen inspannen om deze oude folklore weer nieuw leven in te blazen’. 

De Wolderse Braderie wordt al ruim 30 jaar gehouden en altijd op en rond de Markt in Waalre-dorp. Het Sint Martinusgilde is de organisator van de kindervrijmarkt. De opening van de Wolderse Braderie gebeurt ook altijd door het gilde met bijvoorbeeld een demonstratie vendelzwaaien wat altijd zeer indrukwekkend is. 

Het regionale Koningsschieten gaat dit jaar ook niet door. De organisatie liet weten: ‘Je kunt een dergelijk evenement niet in brokjes gaan verdelen, dat werkt niet. 

Vol goede moed wordt naar 2025 gekeken met de hoop dat in het eerste weekeinde van mei, de Wolderse Braderie weer kan plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant