Afbeelding

‘Film ‘Past Lives’ in AD-kerk

Algemeen 408 keer gelezen

WAALRE - In de Agnus Dei-kerk is vrijdag 26 april de film ‘Past Lives’ te zien. Aanvang is 19.30 uur en iedereen is welkom. De toegang is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage van 7 euro gevraagd. 

FILM: “Past Lives” 

In het knappe Past Lives, over een nooit doorgezette liefdesrelatie, verzandt de Koreaans-Canadese cineast Celine Song niet in ‘wat-als-scenarios’ over voorbije levens. Centraal staat het hier en nu. Het maakt de film volwassen en aangrijpend, en daarmee een van de mooiste van het afgelopen jaar. Een film die balanceert tussen lotsbestemming en toeval.

Wat als alles anders was gelopen? Op meerdere momenten in Past Lives wordt hoofdpersonage Nora direct met die vraag geconfronteerd. Wat als ze niet op haar 12e met haar familie van Zuid-Korea naar Canada was geëmigreerd? Dit mijmert haar jeugdliefde Hae Sung wanneer hij haar vele jaren later eindelijk terugziet. Misschien waren ze dan een echt stel geworden. Misschien hadden ze dan nu zelf kinderen gehad. Wie weet.

Maar Past Lives verliest zich niet in ‘wat-als-scenario’s’. Liever onderzoekt Celine Song hoe voorbije of nooit geleefde levens zich verhouden tot het hier en nu. Hoe ze zich laten verzoenen met de keuzen en omstandigheden die iemand naar dit ene, concrete bestaan hebben gevoerd. Centraal staat een driehoeksverhouding, of de belofte ervan, die zich geen moment naar de clichés of het drama van de geijkte relatiefilm laat voegen. Juist dat is wat het door studio A24 geproduceerde Past Lives zo volwassen en aangrijpend maakt, en zo uitzonderlijk romantisch.

Na afloop staat er iets te drinken klaar in de hal en is er gelegenheid om na te praten. Meer informatie: www.adkerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant