De absolute uitblinker van de middag, DVS-spits Dries Kreijns, die een flink aandeel had in de overwinning van DVS, Jan Senders

DVS speelt een enerverende wedstrijd in Riethoven en wint

Algemeen 309 keer gelezen

VOETBAL - Het seizoen gaat naar het einde toe en DVS speelt nog steeds mee voor een prijs. De komende 4 wedstrijden zullen wel allemaal als finales gespeeld moeten worden om in de race te blijven en om aan het einde van het seizoen niet met lege handen te staan. Ten opzichte van de concurrenten heeft DVS  nog wel een zwaar programma af te werken. De eerste van de finales was de uitwedstrijd tegen nummer 4 uit de competitie Riethoven die ook nog graag voor dezelfde prijs in aanmerking willen komen.

Door Ton Jakobs

DVS  startte de wedstrijd sterk en liet met verzorgd voetbal zien dat ze naar Riethoven gekomen waren voor de overwinning. In de 4e minuut was er de eerste gevaarlijke kans voor de gasten uit Aalst. Jasper Jakobs gaf een goede voorzet op Remy Keijsers die de bal doorspeelde naar Dries Kreijns maar zijn inzet eindigde recht op de keeper. Vier minuten later kon Remy Keijsers na een steekbal van Dries Kreijns alleen op doelman Daan Bartholomeus afgaan maar de keeper kon redding brengen.
Riethoven loerde op de snelle counter en de eerste keer dat ze er uit konden komen was het direct gevaarlijk. Een schot van Sander Snellens vanaf de rand van het strafschop gebied ging net over de goal. DVS bleef echter de voetballende partij en Riethoven werd naar achter gedrongen. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal voor David da Silva maar zijn schot verdween net over het doel.
Ondanks dat DVS niet veel grote spelers in zijn selectie heeft, hebben ze een aantal verdedigers die vaak voor gevaar met de kop kunnen zorgen bij hoekschoppen voor het vijandelijke doel. Fin van den Hoogen kwam bij een hoekschop hoog boven zijn tegenstander uit. Hij kopte bij de 2de paal terug voor de voeten van Dries Kreijns maar zijn inzet werd net voor de doellijn geblokt. In de 25e minuut was DVS erg dicht bij een voorsprong. Een kort genomen hoekschop tussen Jasper Jakobs en Roel de Greef werd door de laatste speler met een geplaatst schot op de kruising getrapt. Net na het half uur was een andere verdediger met veel koppende kwaliteiten dicht bij een doelpunt. Rens Kuijpers kon van dichtbij inkoppen maar zijn inzet werd van de doellijn gered.
Direct daarna was het nog een keer aan Riethoven om gevaarlijk te worden. Koen Donkers ontsnapte aan de rechterkant en kon op de doelman afgaan maar Giovanni Prinsen bracht knap redding. Net voor rust kreeg DVS nog een vrije trap te nemen op een mooie plaats recht voor het doel. Het schot van middenvelder Roel de Greef verdween net naast de goal. Met een 0-0 werd de rust bereikt en met deze tussenstand had DVS  zich echt te kort gedaan.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft ging DVS door met aanvallen. De eerste aanval zorgde meteen voor gevaar. Jasper Jakobs speelde Dries Kreijns aan in de zestien. Hij kapte zijn tegenstander goed uit maar zijn schot was te slap. Direct daarna ontsnapte Remy Keijsers aan de linkerkant aan zijn directe tegenstander. Zijn inzet hield het midden tussen en schot en een voorzet en verdween voor de goal langs.
In het voetbal zie je vaak dat als je de eigen kansen niet afmaakt dat je de deksel op je neus krijgt. Ook zo gebeurde in deze wedstrijd. Riethoven kon vanaf de rechter zijkant de bal voor de goal brengen en bij de tweede paal kopte Martijn van Bakel de bal binnen.
DVS was duidelijk van slag en de minuten daarna kwam Riethoven enkele keren gevaarlijk voor de goal van Giovanni Prinsen. Een schot van Lars Lepelaars verdween net naast het doel en in de 56ste minuut werd de schade nog groter. Koen Donkers maakte een mooi loopactie, kapte Fin van den Hoogen uit en schoot de bal onberispelijk binnen.
De in grote getale meegekomen supporters uit Aalst hadden er een hard hoofd in dat hier nog een resultaat behaald zou kunnen worden. Echter de spelers op het veld rechtten de rug nog een keer en bij de eerste de beste aanval lag de 2-1 in het net. Remy Keijsers werd op het juiste moment diep gestuurd en op zijn inzet was de doelman totaal kansloos.
Direct daarna was Jasper Jakobs twee maal dicht bij de gelijkmaker. De eerste keer kwam Fin van den Hoogen goed door over de linkerkant. Zijn voorzet leek aan alle aanvallers voorbij te gaan maar bij de tweede paal dook Jasper Jakobs op en zijn schot werd nog tegen gehouden. De DVS -spelers protesteerde heftig omdat de bal ruim de doellijn zou hebben gepasseerd. De scheidsrechter bleef echter bij zijn beslissing.

Bij de uitgooi die daarop volgde was er een verrassende actie van dezelfde speler maar zijn snoeiharde schot eindigde op de lat. DVS bleef naar voren voetballen en in de 72ste minuut hadden ze op gelijke hoogte moeten komen. De ingevallen Cas Vermeer ontsnapte aan de rechterkant en wist de geheel vrijstaande Dries Kreijns recht voor de goal te bereiken. De kleine aanvaller maaide echter volledig over de bal. Kort daarna was het opnieuw Cas Vermeer die ontsnapte aan zijn tegenstander maar de keeper kon redding brengen.
In de 78e minuut leek dan toch de definitieve beslissing te vallen. Een hoog voor de goal gebrachte bal werd door doelman Giovanni Prinsen niet goed verwerkt en viel net buiten de zestien voor de voeten van een Riethoven speler die de bal over iedereen heen lobde in het lege doel.

Waar alle supporters niet veel meer voor de kansen van DVS  gaven dachten de spelers op het veld daar duidelijk anders over. De laatste 10 minuten werd nog een extra aangezet en Riethoven werd in deze minuten van de wedstrijd volledig overlopen. Voordat de spelers van Riethoven waren uitgevierd dat de 3-1 op het bord was gekomen lag de aansluitingstreffer al in het net. Aan de linkerkant was Remy Keijsers zijn tegenstander weer te snel af en hij bereikte Dries Kreijns die van dichtbij kon binnen tikken. Drie minuten later vloog de verdiende gelijkmaker binnen. Fin van den Hoogen kon geheel vrijstaand bij de 2de paal de bal tegen de touwen schieten. Twee minuten daarna ging Dries Kreijns achter een diepe bal aan en vanaf de zestien zette hij DVS  voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong. De euforie bij de supporters uit Aalst en de spelers was groot maar er was nog wel enkele minuten te spelen. In de 88ste minuut viel dan de definitieve beslissing. Riethoven stond naar voren en Eetu Riistama gaf een mooie diepe bal op Dries Kreijns. Een verdediger kon niet ingrijpen en de bal viel voor de voeten van de ingevallen Thomas Mikkers die de eindstand van 3-5 op het bord schoot.

Een mooie overwinning voor de spelers uit Aalst en zonder iemand tekort te doen moet er een compliment gemaakt worden aan de diverse spelers uit de JO-19 die moeiteloos meedraaide in deze belangrijke wedstrijd.

Programma

Zondag 5 mei  is er geen wedstrijdprogramma in verband met Bevrijdingsdag.
Op 12 mei staat voor DVS  de volgende finale op het programma. De dorpsderby tegen Waalre staat dan op het programma. De wedstrijd op Sportpark Hoeveland begint dan om 14.30 uur