Lucky van Gennip liep in haar enkelspelpartij tegen Chiara Merkx tegen verlies op.
Lucky van Gennip liep in haar enkelspelpartij tegen Chiara Merkx tegen verlies op.

Belangrijke winst Eeckenrode

Sport 284 keer gelezen

TENNIS - Na twee weken rust door de meivakantie moest  het eerste team van LTV Eeckenrode meteen vol aan de bak. Concurrent de Merletten uit Boxtel werd ontvangen en uiteindelijk met 3-2 verslagen. 

Het was druk op het prachtige tennispark van deze vereniging. In het zonnetje genoten toeschouwers van het hoge niveau van het tennis van het eerste team en dat van de vele andere tennis- en padelploegen.

Lucky van Gennip had in Chiara Merkx een geduchte tegensstander. Dat bleek ook op de baan, de Eeckenrode speelster liep dit keer tegen verlies op: 3-6 en 1-6. 

Op de baan er naast leek Mark Geurts dezelfde kant op te gaan. Maar nadat hij de eerste set van Jorn van den Braak had verloren, stelde hij duidelijk orde op zaken en won zijn enkelspelpartij: 3-6, 6-1 en 6-0.

Dubbelspelen

In de dubbels ging het precies andersom. April van Gennip en Lotte Oostvogels speelden sterk en versloegen de zusjes Chiara en Naomi Merkx met 6-2 en 6-3. 

Mark Geurts en Eeckenrode-trainer Jervone Antoine maakten er een pracht herendubbel van maar moesten de winst aan de ploeg uit Boxtel laten en verloren hun partij met 6-7 en 3-6.
Het gemengd dubbel moest de beslissing brengen. Het werd een thriller. Beide teams wonnen een set en de supertiebreak moest bepalen welke ploeg de winnaar van de dag zou zijn. April van Gennip en Jervone Antoine poetsten daarin een matchpoint weg voordat ze zelf de winst binnensleepten: 6-3, 5-7 en 11-9.
Met deze winst nestelt Eeckenrode zich in deze hoogste klasse van Nederland aan de top van het klassement.

Programma

Zaterdag 18 mei gaat de ploeg naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Avanti ’55. De wedstrijden worden gespeeld op het tennispark aan de Van Haapsstraat 78 in Nijmegen 
Eeckenrode speelt sinds haar oprichtingsjaar 1960 op de banen van tennispark Eeckenrode (officieel ‘De Hurken’) aan de Hurken 1a in Aalst (gemeente Waalre). Het tennispark heeft 8 smashcourt banen en sinds de lente van 2023 ook 2 padelbanen die onlangs met een derde zijn uitgebreid.

De vereniging telt ruim 500 leden, waarvan circa 100 jeugdleden. Het verenigingsjaar loopt van januari tot en met december. Sinds Eeckenrode de beschikking heeft over winterharde smashcourt banen, wordt er het hele jaar door getennist. Ook padel kun je in elk seizoen spelen.

Meer informatie:
https://www.eeckenrode.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant