Elke zaterdag wordt de bus gewassen, hier ontdoet collega Toine van Gils de Buurtbus van Saharazand (
Elke zaterdag wordt de bus gewassen, hier ontdoet collega Toine van Gils de Buurtbus van Saharazand ( Eugène Burgman

Rubriek: BuurtBusBabbel

Algemeen 220 keer gelezen

Ongetwijfeld zult u zich als passagier vaak hebben afgevraagd hoe het toch mogelijk is, dat onze buurtbus er altijd zo superschoon uitziet. Welnu, daar zorgt onze wasploeg voor. 

Dat is een groep collega’s die de bus elke zaterdag onderhanden neemt, zodat die er weer fris en fruitig uitziet. Of op en top, of spic en span, dat mag u helemaal zelf kiezen, want dat geeft allemaal hetzelfde fraaie resultaat. 

Zo’n schone bus vinden wij chauffeurs zó fijn, dat er altijd gevochten wordt om de maandagochtenddienst te mogen rijden, want dat is de eerste dienst na die zaterdagse wasbeurt.

Saharazand

Een tijdje geleden hebben u en ik, veel last gehad van het zogenaamde Saharazand, dat heel Nederland en dus ook onze bus had bedekt met een gele laag. Maar mijn collega van de wasploeg wist daar wel raad mee en had de bus zaterdag weer helemaal mooi schoon gewassen. 

Daarna had het die zondag gewoon lekker geregend. Wat schetst dan ook de ontzetting van de maandagochtendchauffeur toen hij, ondanks de gebruikelijke wasbeurt en daarna die regendouche, de bus toch geheel vergeeld aantrof!
Vanwaar die vervuilde bus? Dat raadsel noem ik maar even Saharara, naar analogie van Europapa!

Wikipedia

Wikipedia weet het antwoord: de kleinste zandkorrels worden vanuit de Sahara als stofdeeltjes kilometers hoog door een krachtige zuidenwind naar Europa getransporteerd, waar ze zich aan onze regendruppels hechten. Om vervolgens als regenbui neer te dalen en onder andere onze schone bus te vervuilen.

Denktank

Maarrrrr, naast de wasploeg heeft onze buurtbusvereniging ook een denktank. Die broedt op de mogelijkheid om in zo’n geval onze vuile Safarizandbus om te toveren tot een aantrekkelijk alternatief.

Aalstwaalrala

Hoe dan, zult u zich afvragen? Nou gewoon, door onze passagiers een Virtual Reality Bril aan te bieden, waarmee ze tijdens het rijden een onvergetelijke safari kunnen beleven, dwars door de Sahara. Oftewel gewoon dwars door ‘Aalstwaalrala’!!

Dus, laat onze denktank nog maar even broeden.....

Eugène Burgman,
Chauffeur van de Buurtbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant