De gehakkelde aurelia is een algemene vlinder, die overal in het land kan worden gezien.(Foto: Vlindertuin)
De gehakkelde aurelia is een algemene vlinder, die overal in het land kan worden gezien.(Foto: Vlindertuin) Vlindertuin

Kindermiddag in IVN Vlindertuin Waalre

Algemeen 218 keer gelezen

WAALRE - Op woensdag 15 mei is er een kindermiddag in IVN Vlindertuin Waalre. Peuters en basisschoolkinderen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur met (groot)ouders, oppas of een andere volwassene speuren in de tuin.

Er zijn twee speurtochten uitgezet: één voor peuters en kleuters, één voor kinderen van de middenbouw. Meedoen is gratis, een kleine donatie voor de tuin is welkom. Aanmelden is niet nodig. 

In mei is de vlinder het ‘beestje van de maand’. De medewerkers hopen op warm en zonnig weer zodat er veel vlinders fladderen. En wie weet zijn er ook rupsen of eitjes van vlinders te ontdekken. Wie zin heeft, kan aan het einde van de speurtocht nog een vlinder van wol of papier knutselen.
Ook als het weer iets minder is, zijn er altijd wel beestjes te zien in de vlindertuin zoals mieren, kikkers, hommels of allerlei kevers.

De vlindertuin ligt in het bos bij de Blokvenlaan in Waalre. Tegenover huisnr. 43 ongeveer 150 meter het bospad volgen. Auto’s s.v.p. parkeren aan de Blokvenlaan, fietsen kunnen bij de tuinpoort gestald worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant