Alle vrijwilligers van Steunpunt Vluchtelingewerk Waalre waren uitgenodigd voor een Iftarviering op zaterdag 16 maart.
Alle vrijwilligers van Steunpunt Vluchtelingewerk Waalre waren uitgenodigd voor een Iftarviering op zaterdag 16 maart.

Uitnodiging voor iftar

Algemeen 611 keer gelezen

WAALRE - Anderhalve maand geleden kwam er een uitnodiging binnen voor alle vrijwilligers van Steunpunt Vluchtelingen Waalre. Daarin stond dat wij van harte welkom waren bij een ‘Iftar’-viering op zaterdag 16 maart. De viering werd georganiseerd door enkele Turkse statushouders in Waalre.

‘Wat een mooi idee’, dacht ik toen en reageerde positief op de uitnodiging. Het doel van de uitnodiging stond duidelijk omschreven: ‘culturele uitwisseling bevorderen en vriendschappen versterken’. 
Om kwart voor zeven gaat die avond de zon onder en in de Ramadan is dat op deze datum het tijdstip dat er door moslims gegeten mag worden.

We worden hartelijk welkom geheten en er worden handen geschud. Ik herken enkele Turkse vrouwen van het Taalcafé. Onder de mannen zijn er enkele die ik ken van het wekelijkse spreekuur voor statushouders in Het Huis van Waalre. En natuurlijk zijn er diverse gezinnen die vorig jaar van de partij waren bij het jaarlijkse uitstapje naar Arcen (georganiseerd door SVW).
Kinderen lopen vrolijk rond te huppelen in mooie kleren. Op de tafels staan naambordjes bij de plek waar je kunt plaatsnemen. Ik kijk eens rond en zie collega-vrijwilligers van vluchtelingenwerk Waalre, taalcoaches, een vrijwilliger van de Voedselbank, burgemeester Oosterveer met zijn vrouw en wethouder Van de Goor-Gelens.

Er worden namen uitgewisseld met de mensen die naast en tegenover mij zitten en al gauw wordt er gezellig gepraat. Medewerkers van De Pracht zorgen voor een drankje en een van de organisatoren houdt een welkomstpraatje. Als de geurige linzensoep uitgedeeld is, klinkt er een kort gebed en wensen we elkaar smakelijk eten: ‘afiyet olsun’. Na de traditionele dadel en de soep wordt iedereen uitgenodigd om bij het buffet eten te halen, dat door de Turkse dames is klaargemaakt. Het ziet er heerlijk uit en smaakt voortreffelijk. 

Natuurlijk wordt er als nagerecht baklava geserveerd, een traditioneel Turks gebak. Na de maaltijd is er nog een korte toespraak door een van de organisatoren, waarna ook de verschillende genodigden een dankwoord uitspreken. Er worden foto’s gemaakt en het afscheid komt langzaam op gang. Het doel van de avond is ruimschoots gehaald; zo’n samenzijn en samen eten smaakt naar meer.

Tineke de Wal, Steunpunt Vluchtelingen Waalre

Meer weten over SVW: www.steunpuntvluchtelingenwaalre.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant