Afbeelding
Jan Senders

DVS heeft weinig moeite met Woenselse Boys.

Sport 317 keer gelezen

AALST - In de 21e speelronde stond er voor DVS een uitwedstrijd tegen Woenselse Boys op het programma. De tegenstander is terug te vinden in de onderste regionen van de 5de klasse E terwijl D.V.S. nog vol aan de bak zal moeten om in de laatste 5 wedstrijden van het reguliere seizoen plaatsing voor de nacompetitie af te dwingen.

Door Ton Jakobs

Vanaf het begin signaal pakte DVS direct het initiatief en met goed combinatie voetbal werd de tegenstander direct onder druk gezet. In de 4e minuut stond een lange bal van keeper Giovanni Prinsen aan de basis van de 0-1. De bal viel over de laatste man en Dries Kreijns reageerde als snelste en kopte de bal over de uitgelopen keeper. Vijf minuten later had de voorsprong al verdubbeld moeten worden. Na een mooie combinatie tussen Jasper Jakobs en Roel de Greef kwam de bal uiteindelijk terecht bij Remy Keijsers die vrij voor de doelman de bal langs de verkeerde kant van de paal schoot.

Na een kwartier spelen stond een vlot lopende aanval aan de basis van de 0-2. Dries Kreijns ging goed door op een diepe bal. Hij wist de laatste man uit te spelen en kon alleen op de doelman af gaan. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal op het juiste moment af op Remy Keijsers die de niet te missen kans binnen schoot.
Enkele minuten later had de wedstrijd al beslist kunnen worden. Een ingestudeerde vrije trap aan de zijkant van het strafschop gebied kwam bij de eerste paal terecht bij Rens Kuijpers maar zijn inzet werd van de doellijn afgehaald. DVS bleef naar hartenlust aanvallen en vaak werden er fraaie combinaties op de mat gelegd. Ondanks dat DVS veel doelpunten weet te maken in de competitie hebben ze daar ook veel kansen voor nodig. In de 24ste minuut jaagde Cas Vermeer de doelman goed af en deze schoot tegen de jonge aanvaller aan waarna de bal net naast het doel verdween. Enkele minuten later was er een nieuwe kans om de voorsprong verder uit te breiden. Door goed druk te zetten werd er balverlies geleden in de achterste lijn van Woenselse Boys en werd Cas vermeer in stelling gebracht maar de doelman wist redding te brengen.

Na een half uur liet de thuisclub zich pas voor de eerste keer zien bij de goal van de gasten. Een slap schotje was een gemakkelijk prooi voor de DVS doelman. Direct daarna was er weer een snelle aanval van DVS waarbij een overtal werd gecreëerd en uiteindelijk kwam Dries Kreijns oog in oog te staan met de doelman maar zijn inzet werd met de voeten gekeerd. Net voor rust was het opnieuw Dries Kreijns die een niet te missen kans kreeg maar wederom wist de doelman redding te brengen. DVS bleef in balbezit en de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van de vrijstaande Roel de Greef maar zijn inzet verdween over het doel.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft ging DVS door met aanvallen. Een vrije trap aan de rand van het zestien meter gebied werd door Roel de Greef op doel getrapt. De doelman liet de bal los en de terugspringende bal kwam voor de voeten van verschillende spelers maar ze liepen elkaar in de weg om te kunnen scoren.

Niet veel later was een fraaie knal van Remy Keijsers die op de lat eindigde. In de 53ste minuut leek dan toch de definitieve beslissing te vallen. Een zeer fraaie aanval, over verschillende schijven kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht bij Jasper Jakobs die met een simpele voetbeweging de 0-3 binnen tikte.

Daarna kwam er een beetje nochalance in het spel van de gasten uit Aalst. Duels waren minder scherp en er werd te veel simpel balverlies geleden. Woenselse boys wist hiervan te profiteren na een miscommunicatie tussen doelman Giovanni Prinsen en Fin van den Hogen door een doelpunt van aanvaller Jur van der Heijden.

In de 69e minuut dook DVS nog een keer gevaarlijk op voor de goal van de tegenstander. Een goede aanval over de rechterkant kwam bij de tweede paal terecht waar verdediger Kevin van Uden de bal bijna in eigen doel liep. Waar de hele wedstrijd de overmacht van DVS erg groot was geweest, leek het in de 78e minuut toch weer spannend te worden. Aan de rechterkant ontsnapte Boubacar Diallo en hij kon het strafschopgebied binnen gaan. Hij legde op het juiste moment de bal breed op Rob Verbeek die zonder veel moeite de stand op 2-3 bracht.

In de 86ste minuut leek dan toch de definitieve beslissing te vallen. Dries Kreijns werd in de zestien aangespeeld. Met de rug naar het doel wist hij bij zijn tegenstander weg te draaien en zijn inzet liet de keeper kansloos. Het uiteindelijke slotakkoord werdt gezet door Remy Keijsers. Jasper Jakobs stuurde Rens Kuijpers weg die in het strafschop gebied van de sokken werd gelopen. De scheidsrechter floot voor een penalty die door Remy Keijsers feilloos werd binnen geschoten.

Zondag 21 april speelt DVS weer een thuiswedstrijd tegen E.M.K. uit Nuenen. De wedstrijd op Sportpark De Aalstervelden begint om 14.30 uur.