Afbeelding
Pixabay

Ontmoetingsgroep ‘Vergeetgroep’ zoekt tweede kartrekker

Algemeen 356 keer gelezen

WAALRE - Vorig jaar is er met ondersteuning van Goed voor Mekaar Waalre een ontmoetingsgroep gestart voor partners van mensen met dementie of Alzheimer. 

Deze groep komt iedere maand bijeen in Het Huis van Waalre onder begeleiding van een ervaringsdeskundige kartrekker. De deelnemers ondersteunen elkaar en onderzoeken samen wat hen helpt bij het zorgen voor hun partner met dementie of Alzheimer. 

“De vraag naar deze vorm van onderling contact blijkt groot. We zien een gestage toestroom van deelnemers die allemaal ervaringen willen delen en informatie en onderlinge steun komen brengen”, zegt Daan van der Vleuten, coördinator welzijnsactiviteiten van Goed voor Mekaar Waalre. “De opzet van de groep sluit aan bij de wens van de deelnemers: elkaar ondersteunen en leren van elkaars proces zonder tussenkomst van een professional.”

Dat de bijeenkomsten een succes zijn, mag blijken uit het feit dat er sinds deze maand een wachtlijst is. Daarom is Goed voor Mekaar Waalre op zoek naar een tweede kartrekker: iemand die met ondersteuning van de huidige kartrekker Freek Smit en Goed voor Mekaar Waalre een tweede groep wil opzetten.

Het gaat om iemand die de groep faciliteert, de maandelijkse bijeenkomsten voorbereidt, deelnemers uitnodigt, signalen oppakt en het groepsgesprek leidt. Een specifieke achtergrond is niet vereist. De tijdsinvestering is ongeveer een uur per week, naast de 2,5 uur van de maandelijkse bijeenkomst.
“Natuurlijk hoeft deze persoon dit niet alleen te doen. Je kunt in eerste instantie optrekken met de huidige kartrekker en Goed voor Mekaar Waalre biedt een klankbord en begeleiding. Het volgen van een training behoort op termijn tot de mogelijkheden”, aldus Daan van der Vleuten.
Interesse? Neem contact op met Daan van der Vleuten (06-27896836) of Freek Smit (06-20199755).

Inwoners van Waalre kunnen zich nog steeds aanmelden bij de huidige groep. Totdat er een nieuwe groep start of er ruimte is in de huidige groep, komen nieuwe deelnemers op de wachtlijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant