Pim Senders, ingevallen voor broer Sam, schermt de bal af voor een speler van Riethoven. Jan Senders

DVS en Riethoven delen de punten in matig duel

Sport 326 keer gelezen

AALST - Door de overvloedige regenval waren de overige wedstrijden in de 4e klasse F afgelast. DVS beschikt als enige in deze klasse over een kunstgrasveld waardoor er in Aalst gewoon kon worden gevoetbald. De thuisclub had nog wat recht te zetten na de grote verliespartij in Riethoven waar eerder in deze competitie een 6-2 eindstand op het scorebord stond.

Door Ton  Jakobs

Riethoven begon goed aan de wedstrijd en kregen meteen in de 1e minuut een goede kans maar wist deze niet te benutten. Kort daarna kon Martijn van Bakel vanaf de linkerkant ongehinderd richting de goal gaan en zonder enige moeite de bal in de lange hoek schuiven. DVS was heel onrustig aan de bal, de pass was goed maar de aanname in veel gevallen onvoldoende. Toch kwam de ploeg in de 16e minuut uit het niets op gelijke hoogte. Uit een kluts kwam de bal voor de voeten van Remy Keijsers die deze via een verdediger in het doel schoot. De grensrechter van Riethoven vlagde voor een achterbal maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed: 1-1. Net als de stand, was de wedstrijd hierna in evenwicht maar de kansen schaars. DVS kwam wel beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen. Een schot van Remy Keijsers werd gepareerd door doelman Verhagen. Dezelfde Remy Keijsers kreeg even later de bal van Jasper Jakobs en legde de bal voor de goal maar Dries Kreijns kon gehinderd door een verdediger de bal niet tussen de palen krijgen.

Tweede helft

DVS begon sterk aan de tweede helft. Aan de rechterkant ontsnapte Dirk Schellekens en zijn voorzet kwam via de kluts bij de tweede paal voor de voeten van Roel de Greef. Zijn inzet verdween via een tegenstander langs het doel. In de 57e minuut was er nog een goed schot van Remy Keijsers dat net naast ging. Niet veel later kreeg Remy Keijsers de bal goed aangespeeld door Dirk Schellekens. Hij speelde zijn directe tegenstander goed uit maar zijn schot ging voor de goal langs. Hierna werd de wedstrijd er niet beter op. Van beide kanten was er veel strijd maar werd er ook veel balverlies geleden. Bij DVS gingen spelers te vaak voor eigen succes terwijl medespelers in een betere positie stonden. Wel waren er nog twee dubieuze acties in het zestien metergebied van Riethoven. Eerst draaide Dries Kreijns goed weg bij zijn tegenstander en kwam bij deze actie ten val. De warrig fluitende scheidsrechter gaf met gebaren aan dat de bal gespeeld werd maar in werkelijkheid werd er van alles geraakt behalve de bal. Niet veel later was het Remy Keijsers die in het strafschopgebied ten val werd gebracht maar wederom weigerde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Beide teams wilden nog wel voor de winst gaan maar grote kansen waren er in het laatste kwartier niet meer te noteren waardoor de wedstrijd in een 1-1 stand eindigde.

Zondag 2 april staat er voor DVS een zware uitwedstrijd op het programma tegen gedoodverfde titelkandidaat Vessem. De wedstrijd op Sportpark de Lille aan de Jan Smuldersstraat in Vessem, begint om 14.30 uur.