Een Schotse Hooglander in park De Meeris dat behoort bij natuurgebied De Hogt.
Een Schotse Hooglander in park De Meeris dat behoort bij natuurgebied De Hogt.

Schotse Hooglanders in de Meeris

Algemeen 712 keer gelezen

WAALRE - In natuurgebied De Hogt bevindt zich het park de Meeris, met grazende Schotse Hooglanders, een vleermuizenkelder, waterplas en drinkpoelen, heidevelden en heuvelachtige gevarieerde bossen.

Zondag 14 april nemen gidsen van de IVN-afdeling Valkenswaard-Waalre belangstellende graag mee in een divers en prachtig stuk nieuwe natuur. Ze laten zien, horen en beleven hoe deze omgeving zich hier heeft ontwikkeld van intensieve agrarische cultuur naar een prachtig natuurgebied. Door goede samenwerking is er een mooi landschap ontstaan met bloeiende inheemse planten, zingende vogels, vleermuizen en prachtige Schotse Hooglanders. Er wordt gezocht naar sporen van de daar levende dieren. Deze wandeling is een mooie gelegenheid om onder begeleiding de Schotse Hooglanders te bewonderen.

Meer informatie

De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de straat Agterste Meer (postcode 5581XC) in Waalre. Deelname aan de wandeling is gratis en duurt ongeveer tweeënhalf uur. Het IVN raadt aan om een verrekijker mee te brengen, wat er is veel te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant