Lotte Oostvogels en April van Gennip winnen vakkundig hun dubbelpartij.
Lotte Oostvogels en April van Gennip winnen vakkundig hun dubbelpartij.

Winst voor Eeckenrode

Algemeen 425 keer gelezen

WAALRE - Met een groot aantal tennis- en padelploegen is Eeckenrode van start gegaan in de tenniscompetitie 2024. Mooi weer, leuke wedstrijden en de gezellige sfeer maakten het goed toeven op het mooie tennispark in Aalst.

Het eerste team speelt dit jaar op zaterdag. De topklasse is de hoogste klasse in de Nederlandse competitie. De eerste speeldag moest de ploeg naar Sittard voor een wedstrijd tegen tennisclub Oriënt. De tegenstander bleek net als Eeckenrode ook allerlei familiebanden in de ploeg te hebben. Eeckenrode bleek de sterkste(n): 2-3 winst.

De ploeg startte gehavend. Jannis Pissalis kon vanwege een hamstringblessure de baan niet op. Dat kostte de herendubbel. Dat punt ging zonder dat erom gespeeld kon worden naar Oriënt.

Mark Geurts speelde in het herenenkelspel tegen Rob Grootjans. Een sterke speler en het werd dan ook een mooie wedstrijd maar de winst bleef in Sittard 6-3;6-2. Lucky van Gennip moest het opnemen tegen zus Floor Grootjans. En ook die is goed. Er ontspon zich een boeiend gevecht. Lucky kwam 5-1 achter maar trok toch de winst naar zich toe: 5-7;4-6.

April van Gennip nam samen met Lotte Oostvogels de damesdubbel voor haar rekening. En dat deden beide dames vakkundig. Floor Gootjans en Sarah Hannen werden met 2-6;3-6 aan de kant gezet.

Het gemengddubbel moest bepalen welke ploeg de winst mee naar huis kon nemen. Lotte Oostvogels en Mark Geurts hadden veel over en haalden de buit snel binnen 1-6;2-6. ‘Ondanks dat we maar een heer op konden stellen, toch een mooi begin van de competitie’ aldus aanvoerder Lucky van Gennip.

Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. De Pettelaer uit Den Bosch is dan de tegenstander. Om 13.00 wordt gestart met de enkelspelen. Er gaan die dag veel meer Eeckenrode ploegen de tennis- en ….. de padelbanen op. En ook donderdag, vrijdagavond en zondag wordt er volop gespeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant