De band Full House met vertelster Jopie Schekkerman.
De band Full House met vertelster Jopie Schekkerman.

Kerstlunch voor iedereen in de Agnus Dei kerk

Algemeen 2 keer gelezen

In de Agnus Dei-kerk is dinsdag 17 december een kerstlunch georganiseerd voor iedereen die wil aanschuiven. Een initiatief dat dit jaar voor de eerste keer plaatsvindt.

WAALRE - “Helemaal nieuw is het niet”, verklaart dominee Ferdinand Borger. “De Agnus Dei gemeente heeft al een lange traditie van kerstvieringen die we dit jaar iets anders gaan organiseren.”

Full House
Ferdinand Borger vervolgt: “Op vrijdagmorgen repeteert hier elke week de band Full House, zij hebben aangeboden tijdens de lunch te spelen. Jopie Schekkerman, de koster van de Agnus Dei zal een kerstverhaal vertellen. Verder krijgen mensen de gelegenheid om hun favoriete kerstgedicht mee te brengen en dit op een Open Podium ten gehore te brengen.”

Kerstverhaal
Het verhaal dat Jopie Schekkerman zal gaan vertellen, is nog niet gekozen, deelt zij desgevraagd mee. “Ik vind kerstverhalen mooi, wanneer er iets van de kerstgedachte in doorschemert, en we bij de magie van kerst worden gebracht. In mijn familie worden er rond deze tijd juist de familieverhalen verteld. Zo circuleert er een verhaal van voor de oorlog, dat zich afspeelde tijdens de crisistijd. We hadden een schipper in de familie die midden in de winter met zijn boot vast kwam te zitten in het ijs. Dat verhaal is al vele malen verteld, maar elke keer is het weer mooi. Misschien ga ik het wel bewerken voor de kerstlunch dit jaar. Het gaat helemaal goed komen. “

Kerstliederen
De band Full House, zal met hun zangeres Els Elverding kerstliederen en andere muziek ten gehore brengen. De lunch begint om 12.00 uur. De toegang is vrij, maar de plaatsen zijn beperkt.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met zondag 15 december via mail naar: info@adkerk.nl Na afloop kan er bij de uitgang een vrijwillige bijdrage worden achtergelaten.

Meer informatie is te vinden op:

www.adkerk.nl

Uit de krant