Een van de nieuwe routes van de Buurtbus.
Een van de nieuwe routes van de Buurtbus.

Haltes en route Buurtbus veranderen

Algemeen 305 keer gelezen

WAALRE - De werkzaamheden aan de Eindhovenseweg vorderen gestaag richting de kruising met de Koningin Julianalaan en de Koningin Wilhelminalaan. Vanaf 6 mei tot eind dit jaar kan de Buurtbus niet meer linksaf of rechtsaf op deze kruising van de Eindhovenseweg.

Hierdoor moet het routeschema op verschillende punten worden aangepast. Een overzicht:
- de Buurtbus rijdt vanaf 6 mei voorlopig niet via de Eindhovenseweg en Michiel de Ruyterstraat. Dit zal duren tot eind 2024. De bushalte Maarten Trompstraat is voor de buurtbus Waalre daarom niet meer bereikbaar.
- In beide richtingen gaat de Buurtbus Waalre de route verleggen via de Leesakker en de Dorpsstraat. Dat is ook voor overstappers op bus 317 of 318 van belang.
- De route van de Buurtbus vanuit Eeckenrhode naar MMC Veldhoven gaat vanuit de Brabantialaan rechtdoor de Raadhuisstraat in. Vervolgens linksaf de Leesakker, rechtsaf de Dorpsstraat en rechtsaf de Michiel de Ruyterstraat in. Daar staat op de hoek een halte van de normale route. Passagiers kunnen door een hand op te steken ook op een andere plaats instappen, zoals in de Dorpsstraat of Leesakker. Daarna vervolgt de buurtbus de normale route richting MMC Veldhoven.
- de route vanuit MMC Veldhoven naar Eeckenrhode  gaat vanuit de Raadhuisstraat rechtsaf de Michiel de Ruyterstaat in, op de kruising linksaf de Dorpsstraat en linksaf de Leesakker in. Passagiers die hier willen instappen kunnen dit door een hand op te steken in de Dorpsstraat aan de zijde van AH of de Leesakker. Dit is een geschikte plek om over te stappen op de buslijnen 317 en 318. Vervolgens rijdt de buurtbus op de Raadhuisstraat rechtsaf en dan rechtdoor de Brabantialaan in. Via Anna Paulownalaan - Emmastraat - Burgemeester van Dommelenlaan - Irenelaan bereiken we Eeckenrhode.

Buurtbus Waalre verwacht met deze aanpassingen van de route op de gebruikelijke tijden te kunnen rijden.
Passagiers kunnen vragen aan de chauffeurs stellen.
Nieuwe ontwikkelingen zijn te vinden op de website:
www.buurtbuswaalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant