Max Brans geconcentreerd aan de bal in de wedstrijd tegen FC Cranendonck.
Max Brans geconcentreerd aan de bal in de wedstrijd tegen FC Cranendonck. Toon van Dijsseldonk

Uitstekende overwinning van Waalre

Sport 299 keer gelezen

VOETBAL - Waalre was de afgelopen weken vooral kwetsbaar in defensief opzicht. In de wedstrijd tegen FC Cranendonck kon de ploeg echter bogen op een degelijke verdediging die géén enkele kans weggaf. Omdat Kees Uijthoven vervolgens tot twee keer toe raak kopte won de ploeg verdiend met 0-2.

Door: Toon van Dijsseldonk

Ondanks de nederlaag had FC Cranendonck in de heenwedstrijd in Waalre, een goede indruk achtergelaten. Hierdoor ging Waalre toch met het nodige respect op bezoek bij de ploeg uit Soerendonk. Verdedigend had Waalre echter vanaf minuut één de zaakjes keurig in orde. Doelman Bastiaan Bremer kon vertrouwen op zijn achterhoede en kwam dan ook niet in moeilijkheden. Gesteund door een stevige wind in de rug trokken de gasten regelmatig ten aanval. Alhoewel de wind soms ook een tegenstander was waardoor diverse passes al snel te hard waren, creëerden de Waalre-spelers toch een overwicht. 

Dit leverde in de 13e minuut al een treffer op. Rechtsback Robin Ijzerman was opgerukt en zijn voorzet was op maat voor Kees Uijthoven die al koppend de stand op 0-1 bracht. 
Met deze voorsprong op zak leunde de Zwartwitten een beetje achteruit terwijl ze toch nog het meeste gevaar stichtte zonder voor rust echt dichtbij een treffer te komen.
Na circa 30 minuten kreeg FC Cranendonck de enige mogelijkheid in de wedstrijd toen een voorzet net te scherp was voor topscorer Ralph van Meijl: ruststand 0-1.

Tweede helft

Na de rust had FC Cranendonck de wind mee maar dat verhoogde de nauwkeurigheid in het spel van de thuisclub niet. In tegendeel, vaak werd gekozen voor de lange bal waar de verdediging van Waalre niet door in verlegenheid werd gebracht.  
De aanvallen van Waalre waren dan ook gevaarlijker en in de 70e minuut verhoogde de ploeg de voorsprong. Een hoekschop genomen door Ivar Brands werd door Kees Uijthoven keurig binnengekopt, 0-2.

Met deze ruime achterstand nam de thuisclub duidelijk meer risico’s met als gevolg dat de beste kansen voor de gasten waren. Door met iets meer finesse voor het doel te opereren had Waalre de wedstrijd al ver voor het einde op slot kunnen gooien. Nu moest de ploeg alert blijven om de thuisclub niet terug in de wedstrijd te laten komen maar verder dan een door doelman Bastiaan Bremer uitstekend gekeerde vrije trap van Nory Saanen kwam FC Cranendonck niet.

Programma

Zondag 31 maart ligt in verband met Pasen, de competitie stil. 
Voor de spelers van Waalre staat zondag 7 april de ‘thuiswedstrijd’ tegen EMK op het programma.
Om 14.30 zal het fluitsignaal voor de aftrap klinken op het  sportpark Wettenseind in Nuenen-Eeneind

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant