WSV De Grenslopers houdt zondag 21 april een voorjaarswandeling en wat is er meer voorjaar dan een lammetje in de wei?
WSV De Grenslopers houdt zondag 21 april een voorjaarswandeling en wat is er meer voorjaar dan een lammetje in de wei? Pixabay

Voorjaarswandeling WSV De Grenslopers

Algemeen 355 keer gelezen

REGIO - Wandelvereniging De Grenslopers gaat zondag 21 april op pad door de omgeving van Riethoven.

Vanaf het startpunt (Café Sjimmie’s, gelegen tegenover de kerk in Riethoven) gaat de route via ’t Eind door de Riethovense bossen via mooie paadjes naar het dagrecreatieveld, gelegen aan de Broekhovenseweg. Hier op de rustlocatie staat de KADI-wagen. Vanaf de rustlocatie zijn er twee routes te lopen.

De eerste route is een boswandeling van 7,3 km. Deze loopt een groot stuk door de mooie bossen, afgewisseld door fraaie vergezichten. De tweede route is 9,1 km en loopt langs het riviertje de Run naar de Vlasroot. De Vlasroot is een klein vennengebied met twee vennen: de Grote Vlasroot en de Kleine Vlasroot en een visvijver. Vandaar loop je een stuk langs de Dommel en dan loop je weer via het bos terug naar de rustlocatie. 

Vanaf de rustpost is het nog 3 km via mooie paadjes door het bos, terug naar de startlocatie.

Startlocatie is Café Sjimmie’s, Dorpsplein 9 in Riethoven. Kijk voor de starttijden van de verschillende afstanden en verder informatie op de website: 
www.degrenslopers.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant