Ariosto Ensemble verzorgt zondag 17 maart het concert in de AD-kerk aan de Konigin Julianalaan 12 in Waalre.
Ariosto Ensemble verzorgt zondag 17 maart het concert in de AD-kerk aan de Konigin Julianalaan 12 in Waalre.

Ariosto Ensemble

Algemeen 516 keer gelezen

Concert Ariosto Ensemble 

WAALRE - Het Ariosto Ensemble verzorgt zondag 17 maart het AD-concert in de Agnus Dei-kerk in Waalre. Aanvang is 16.00 uur, eindtijd 17.00 uur. 

Het Ariosto Ensemble brengt deze middag een gevarieerd programma rondom de 16e eeuwse componist Josquin des Prez. Het bijzondere aan de uitvoeringspraktijk van deze groep zangers is, dat er wordt gezongen vanuit de oorspronkelijke notatie. 

De kunst van het imiteren loopt als een rode draad door dit programma. Nadoen, meedoen en samendoen is de manier waarop in de vroege Middeleeuwen vocale meerstemmige zangvormen werden geleerd, toen de muzieknotatie nog in de kinderschoenen stond. De notatie heeft intussen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Toch is in deze muziek een vorm van nadoen, meedoen en samen doen gebleven: de imitatietechniek. Hierbij volgen muzikale stemmen elkaar na, vrij of heel letterlijk. Aan de hand van verschillende motetten, mis-delen en canons wordt hoorbaar hoe dat geklonken heeft.

Aan dit programma werken mee: Martijn Verbrugh (viola da gamba), Eelco Kooiker (klavecimbel), Evelien Wolting, Marianne Gommans, Marion van Wanrooij (blokfluit). De artistieke en muzikale leiding is in handen van Renée Kartodirdjo. De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant