De kavelverdeling van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap project De Bleeck.
De kavelverdeling van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap project De Bleeck.

CPO project De Bleeck

Algemeen 269 keer gelezen

WAALRE - In 2021 hebben een zestal geïnteresseerden vereniging CPO De Bleeck opgericht om aan de Bleeck in Waalre hun CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) project voor 55+/ mensen met toetsbare medische achtergrond te starten. Vervolgens hebben zij bureau (BIEB) ingeschakeld om hen te adviseren en een architect ingehuurd.

Gezamenlijk gaan de leden van de vereniging, met de ondersteuning van BIEB, de architect en een nog aan te stellen aannemer, de bouw van 6 (semi)bungalows realiseren in een kavel gelegen tussen de Onze Lieve Vrouwedijk en de Bleeck. Alle besluiten hierover komen tot stand op basis van overeenstemming in de algemene ledenvergadering.

De verkaveling ligt al vast. De vereniging is trots op wat ze heeft weten te bereiken. Op korte termijn zal de architect aan de slag gaan met het ontwerpen van de woningen. De deelnemers hebben een grote mate van inspraak hierin. Bij de ontwikkeling van het perceel en ook bij het ontwerp van de woningen wordt veel aandacht besteed aan milieuvriendelijk en duurzaam bouwen. Door het uittreden van een van de leden is op dit moment kavel 5 (zie tekening) direct beschikbaar voor geïnteresseerden.

“Woon jij in een huis wat veel te groot wordt voor je? Wil je dat huis graag vrijmaken voor iemand die al tijden op zoek is naar een grotere woning? Wil je graag een nieuwbouwhuis dat je zelf mee hebt ontworpen? Vraag je dan eens af of dit project niet een uitgekiende kans is om dit te realiseren”, aldus de projectgroep.

Contact

Nieuwsgierig geworden? Dan raden wij je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de secretaris van CPO De Bleeck: Francie van den Heuvel (francievandenheuvel@gmail.com). Je kunt dan informatie krijgen over de stand van zaken van het project en over details van de woning op kavel 5.

Uit de krant

Uit de krant