Violiste Ioanna Boultadaki  soleert in het  vioolconcert in g mineur, op.26  van Max Bruch.
Violiste Ioanna Boultadaki soleert in het vioolconcert in g mineur, op.26 van Max Bruch.

Voorjaarsconcert VKO

Algemeen 200 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het Valkenswaards Kamerorkest geeft zondag 21 april vanaf 15.00 uur een voorjaarsconcert in Theater de Hofnar in Valkenswaard.

Het Valkenswaards Kamerorkest neemt het publiek mee in een energieke middag waar de levenslust vanaf spat. Het concert opent met Gioachino Rossini’s ouverture van L’italiana in Algeri. Rossini staat bekend om zijn meeslepende en briljante composities, en de ouverture van deze opera is geen uitzondering.
Het vioolconcert in g mineur, op.26 is een zeer bekend werk van de Duitse componist Max Bruch. Het werd voor het eerst uitgevoerd in 1866. Bruch staat bekend om zijn bijdragen aan het romantische repertoire, en het vioolconcert in g mineur is een van zijn meest gevierde werken. Soliste is Ioanna Boultadaki.
De muzikale matinee wordt afgesloten met de Haffner-symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart. Een meesterwerk dat de levendige geest van Mozarts muzikaliteit weerspiegelt. Het werk is een voorbeeld van Mozarts vermogen om elegante melodieën te combineren met virtuoze orkestratie. De symfonie is nog steeds geliefd vanwege zijn vrolijkheid en inventiviteit en wordt regelmatig uitgevoerd in concertzalen over de hele wereld.

Ioanna Boultadaki

De veelzijdige Griekse violiste Ioanna Boultadaki studeerde 2 jaar aan het Tchaikovsky Staats Conservatorium in Moskou, waarna ze besloot om haar studie voort te zetten in Nederland aan het Conservatorium in Maastricht. In 2023 organiseerde ze een serie kamermuziek concerten met haar Trio Trio tout l’Europe. Ze maakt onderdeel uit van het Limburgse kamerorkest Heritage Sinfonietta.

Het Valkenswaards Kamerorkest (VKO) is een van de weinige kamerorkesten in Brabant. Het telt zo’n dertig enthousiaste en talentvolle amateurs die musiceren onder leiding van dirigent Martijn Pepels. Het orkest slaagt er moeiteloos in gezelligheid en Brabantse gemoedelijkheid te combineren met een hoog muzikaal niveau. Het VKO heeft zich door de jaren heen een breed scala aan muzikale stijlen eigengemaakt en zoekt graag naar kleine pareltjes in de klassieke muziek uit de periode medio achttiende eeuw tot heden. Het orkest geeft met regelmaat concerten, niet zelden in samenwerking met diverse koren in de regio.

Het VKO heeft nog enkele vacatures. Kom gerust een kijkje nemen op onze repetitieavonden of kijk op: https://valkenswaardskamerorkest.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant