'Hommage aan de clown - Chaplin and other famous clowns by Arno'.
'Hommage aan de clown - Chaplin and other famous clowns by Arno'. Rosemary Sek

Arno’s Theater wordt 30 jaar

Algemeen 346 keer gelezen

EINDHOVEN - Arno’s Theater bestaat 30 jaar en viert dit met een nieuwe serie van ‘Hommage aan de clown’.

Met een Pipowagen als kassa en lounge die herinnert aan het circusverleden, met een heerlijke tuin om vooraf een gratis kop koffie en na afloop nog een wijntje te drinken en met een theaterruimte waar je als publiek boven op het spel zit, is dit met recht het gezelligste theatertje van Eindhoven. Of zoals clown Arno Huibers het verwoordt: ‘Het geheime plekje van Eindhoven, een unieke plek als een sprookje’.

23 Producties

Naast de ontwikkeling van 23 eigen clownstheaterproducties van Arno Huibers, zijn er in de loop van de jaren ook mooie andere initiatieven in ontstaan. Dat varieert van de eerste audities van Cliniclowns tot opleidingen van miMakkus.nl met subtiele clownerie bij dementie. En natuurlijk is er ook programmering van diverse andere theater- clowns- muziek- en cabaretproducties.

Jubileumvoorstelling

De clown is een onuitputtelijke bron van fantasie voor Arno Huibers. In deze jubileumvoorstelling speelt Arno Huibers zijn eigen interpretaties van wereldberoemde acts, samengesmeed tot een eerbetoon aan de ‘grote meesters’ van de clownswereld. 
Arno Huibers voert zijn publiek mee in de zwart-wit wereld van de vroege film met Charlie Chaplin & Buster Keaton in Limelight. Om vervolgens als stoffige toneelmeester in een vermakelijke drumact van de jonge Rowan Atkinson (later mr. Bean) te verdwalen. De wereldberoemde clown Slava Polunin (Snowshow) inspireert Arno tot een romantische datingact onder het ’pluchen maanlicht’ met twee giga telefoons. De voorstelling eindigt met een kleurrijke multimediale act, waarmee Arno Huibers zijn clown naar de 21e eeuw brengt in zijn eigen theater.
Locatie is natuurlijk in het jubilerende Arno’s Theater aan de Kalverstraat 11 in Eindhoven. Geert Niland verzorgt de regie, de techniek is in handen van Rob Bügel.

Speeldata

De try-out is op vrijdag 3 maart en daarna op 17, 17 en 31 maart. De speeldata in april zijn op 2, 21, 23. In mei zijn er twee voorstellingen op 19 en 21 mei. Op de vrijdagen is de aanvang 20.00 uur, op zondag om 15.00 uur. Volwassenen betalen 16 euro entree, kinderen (welkom vanaf 8-16 jaar) 10 euro. Kaarten voor de try-out kosten 10 en 7,50 euro. 
Er is gratis koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling.
Kaarten reserveren kan via:
www.ticketkantoor.nl/events/hommage
Meer informatie:
www.arnohuibers.nl

Uit de krant