De vaccinatielocatie in sporthal Hoeveland in mei van dit jaar.  In de hal is voldoende ruimte.
De vaccinatielocatie in sporthal Hoeveland in mei van dit jaar. In de hal is voldoende ruimte.

Huisartsen houden speciale ‘boosterprikdag’

Algemeen 1.593 keer gelezen

WAALRE - De huisartsen van Waalre en Aalst houden donderdag 23 december een extra boosterdag voor de coronavaccinatie. 

De huisartsen organiseren de boosterdag om de GGD te ontlasten en hun eigen patiënten eerder een booster te kunnen geven. Sommige mensen die nu bellen voor de boosterprik, krijgen pas eind januari, begin februari een afspraak. De huisartsen weten dat de booster extra beschermt tegen ziekenhuisopname. Met de Omikron-variant die meer besmettelijk is, is het belangrijk dat patiënten goed beschermd zijn. De boostervaccinatie is voor geïndiceerde patiënten, dus mensen die normaal ook een oproep krijgen voor de griepvaccinatie. Dat zijn mensen, die boven de 60 jaar zijn en nog geen boostervaccinatie hebben ontvangen de laatste drie maanden. En voor mensen onder de 60 met een indicatie, zoals astma of een BMI boven de 40. Het is wel belangrijk dat er minimaal drie maanden tussentijd is tussen de laatste coronavaccinatie en de boosterprik.

Locatie

De mensen die patiënt zijn bij de huisartsen in Aalst kunnen weer terecht in de hal van ‘t Hazzo, de ingang aan de Prunellaweg. De mensen die patiënt zijn in Waalre kunnen terecht in sporthal Hoeveland aan de Meester Slootsweg. Bij beide locaties is voldoende parkeergelegenheid.

Vragen en opmerkingen

Voor alle patiënten geldt: er wordt geprikt op alfabetische volgorde. Houd de website van uw eigen huisarts in de gaten om te zien wanneer u aan de beurt bent. Hier komt ook de tijd bij te staan. Alle huisartsen krijgen op dit moment veel vragen via de telefoon. In dit artikel de meest gestelde vragen en opmerkingen:

Kunnen jullie een booster zetten? Bij de GGD ben ik pas in januari aan de beurt.
Ja dat kan, maar alleen aanstaande donderdag 23 december. Mocht u niet kunnen op deze datum, dan kunt u bij de GGD terecht voor uw boostervaccinatie.

Mijn ouder is niet mobiel, kunnen jullie de vaccinatie thuis zetten? 
De mensen die niet mobiel zijn hebben dat al doorgegeven aan hun huisarts. Wij halen de vaccins voor deze groep op op woensdag 22 december en deze worden die middag gezet door de assistente of de huisarts van uw eigen huisartsenpraktijk.

Ik heb nog geen coronavaccinatie gehad, kan ik mijn eerste vaccin via jullie halen?
Wij hebben alleen boostervaccins. Deze hebben een andere dosis. Voor je eerste coronavaccin verwijzen we naar de GGD.

Ik kan niet op de door jullie aangegeven tijd?
We vinden het fijn als je je aan het tijdstip kan houden, maar lukt dat echt niet, kom dan op een ander tijdstip. U hoeft ons daar niet voor te bellen.

Hoe lang duurt het voordat mijn QR code in orde is na de vaccinatie?
De QR code zal worden aangemaakt. De wachttijd is nog niet helemaal bekend, wij verwijzen naar onze website voor recente informatie. De huisartsen geven aan liever niet te bellen naar de praktijk, maar te mailen.

Alleen spoed

Donderdag 23 december zijn alle huisartsen en assistentes bezig met de boostercampagne. Zij zijn dan alleen voor spoed bereikbaar. 

De websiteadressen van de huisartsen zijn:
Huisartsenpraktijk Lankhorst: www.huisartswaalre.nl

Huisartsenpraktijk Roelofsen: https://huisartsenpraktijkroelofsen.praktijkinfo.nl

Huisartsenpraktijk van Sambeek: https://vansambeek.praktijkinfo.nl/

Medisch Centrum Aalst: www.medischcentrumaalst.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant