Ludger Lohmann is wereldwijd actief als concertorganist. (Foto: Palmer Projekt)
Ludger Lohmann is wereldwijd actief als concertorganist. (Foto: Palmer Projekt)

Orgelmuziek bij Muziek in de Cathrien

Algemeen 151 keer gelezen

EINDHOVEN - Bij Muziek in de Cathrien staat komende zaterdag de orgelmuziek centraal.

Ludger Lohmann speelt Sinfonische Choräle op het grote Verschueren orgel van de stadskerk. Hij werd in 1954 geboren in Herne/Westfalen en studeerde aan de Musikhochschule en Universiteit in Keulen school- en kerkmuziek, musicologie, filosofie en geografie. Zijn leraren waren onder andere Wolfgang Stockmeier (orgel) en Hugo Ruf (klavecimbel). 

Ludger Lohmann heeft een zeer breed repertoire met het zwaartepunten in de oude en romantische orgelmuziek. Hij treedt veelvuldig op op radio, TV en op cd-opnames. Daarnaast is hij een veelgevraagd jurylid bij internationale orgelconcoursen. Sinds 1983 woont en werkt hij in Stuttgart als professor aan de Musikhochschule, waar zijn orgelklas studenten uit de hele wereld aantrekt. Daarnaast was hij gedurende 25 jaar organist van de Dom St. Eberhard. Zaterdag 20 november zal hij het publiek vergasten op een gevarieerde selectie uit zijn rijke repertoire.

Muziek in de Cathrien begint om 15.00 uur. De noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert is vooraf te regelen via:

 www.muziekindecathrien.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant