Archieffoto Theaterstuk ‘De Jossen’ van het Rauw Theater
Archieffoto Theaterstuk ‘De Jossen’ van het Rauw Theater Foto: Werner Rutten

Rauw Impro gaat weer optreden

Algemeen 365 keer gelezen

Waalre - Nu de RIVM regels versoepelen durft de spelersgroep Rauw Impro het aan om weer op te treden. Voor de spelers een feest waar ze de inwoners van Waalre graag in willen laten delen. Op zondagavond 27 juni speelt Rauw Impro bij mooi weer buiten in de tuin van Het Huis van Waalre. Er zijn zitplaatsen op de trappen, neem zelf een kussentje mee. De vijf spelers doen de voorstelling op het eilandje. Bij slecht weer neemt de spelersgroep het publiek mee naar binnen. In de grote zaal zijn vijftig personen toegestaan zodat ze op 1,5 m afstand kunnen zitten.

Door Wilma Stofmeel

In 2005 richtte een aantal jongvolwassenen toneelgroep Koffie Verkeerd op die toen voornamelijk op locatie optraden zoals in een woonhuis, in een café en zo meer. Door de jaren heen veranderde het repertoire en werden grote voorstellingen in Het Klooster of Het Huis van Waalre gegeven. Daarom ging in 2018 de toneelgroep verder onder de naam Rauw Theater. Daarnaast ontstond de improvisatiegroep Rauw Impro. Kernspelers die graag vanuit improvisatie spelen en daarmee een heel nieuw publiek aanspreekt. Bij improvisatietoneel wordt het publiek betrokken bij de korte scenes. Er is een spelverdeling en er worden afspraken gemaakt, maar verder spelen de acteurs onvoorbereid.

Rauw Impro

Rauw Impro is ontstaan tijdens een cursus waarbij de spelers van het Rauw Theater nieuwe spelvormen leerden. Spelers en publiek waren enthousiast over de afsluitende voorstelling. Daarom werd een aparte improvisatiegroep samengesteld. Regelmatig trainden verschillende regisseurs de kerngroep. Bij een theaterwedstrijd in het voormalige Plaza Futura Theater, nam de groep deel met een voorstelling geïnspireerd op het televisieprogramma ‘De vloer op’. Daarmee won Rauw Impro de KaBra Aanmoedigingsprijs. Dat motiveerde om door te gaan op de ingeslagen weg. ‘Cruise out of Control’ was de laatste improvisatie voorstelling, daarna brak het coronavirus uit.

Tijdens de lockdown heeft Rauw Impro de tijd benut om op zoek te gaan naar nieuwe spelers. De kerngroep zette een online cursus op, waaraan 8 enthousiaste cursisten deelnamen. In zomer/najaar van 2022 verwacht het grotere Rauw Impro het publiek met een prachtige improvisatie voorstelling te kunnen verrassen.

Combinatie met voetbal

Nederland speelt op zondag 27 juni om 18.00 uur speelt in de 8e finale van het EK voetbal. Het Huis van Waalre en Rauw Impro combineren de wedstrijd met de gratis improvisatie voorstelling. Vanaf 17.45 uur is HHvW geopend en er staat een groot scherm waar de wedstrijd bekeken kan worden. Wie alleen voor de voorstelling komt, kan vanaf 19.15 uur terecht. De voorstelling zelf begint rond 19.45 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De gratis kaartjes moeten worden gereserveerd, dat kan tot uiterlijk zaterdag 26 juni 22:00 uur via:

www.rauwtheater.nl/kaartverkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant