Afbeelding

Willibrordconcerten start 40e editie van de concertreeks

Algemeen 90 keer gelezen

Zondag 25 september om 15 uur gaat de 40e jaargang van de concertcyclus in de Oude Willibrorduskerk van Waalre van start. De organisatie van de Willibrordconcerten is bijzonder vereerd bij dit heugelijke feit een ensemble van topniveau bereid te hebben gevonden een optreden in Waalre te verzorgen. Black Intention is de naam van een blokfluittrio gevormd door de gerenommeerde blokfluitisten Sascha Mommertz, Lydia Nagel en Yvonne Rietbergen. Zij brengen op 25 september het programma “Van Browning tot Blues”

Van Browning tot Blues

Improviseren over een gegeven melodie of basthema is eeuwenlang een geliefd tijdverdrijf geweest voor musici en componisten. En ook de luisteraars zijn er dol op. Dit programma staat bol van de variatiewerken en loodst de toehoorder door diverse stijlperioden. Middeleeuwen, renaissance, barok en huidige tijd. Tophits uit een ver en minder ver verleden, waaronder de Browning en het beroemde La Follia. Hierbij wordt door Black Intention gespeeld op een breed scala van verschillende blokfluiten die passen bij elk specifieke werk dat wordt uitgevoerd.

Black Intention

Het ensemble wordt gevormd door drie blokfluitisten met passie en behoren tot de top in hun vakgebied. Ze willen het publiek laten kennismaken met de veelzijdige en afwisselende klankwereld van de blokfluit. De programma’s zijn steeds samengesteld rond een thema. Binnen elk programma wordt een verrassende mix gemaakt van oude en nieuwe muziek, waardoor een boeiend en afwisselend geheel ontstaat. De naam van het ensemble, Black Intention, is afkomstig van de gelijknamige compositie van Maki Ishii, een hedendaagse Japanse componist.

Een middagje cultuur

Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een optreden het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Daar is nu de tentoonstelling “Schering en inslag” te bewonderen. Met het schilderij van de Oude Willibrorduskerk van Antoon Kruysen (1898-1977) als startpunt van de expositie, leiden de schilderijen en sculpturen de bezoeker door verschillende stijlen in de (schilder)kunst rond de jaren 60 van de vorige eeuw. Er zijn o.a. werken te zien van Lotti van der Gaag (Cobra beweging), Antoon Kruysen, (Brabantse expressionist), Jan Baartmans en F. Hollaardt. De keuze uit de uitgebreide verzameling van een Eindhovense collectioneur is een weefwerk geworden van stijlen en onderwerpen, te beginnen en te eindigen in Waalre met de Oude Willibrorduskerk als thema.

Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. De toegangsprijs voor alléén het concert bedraagt 7,- euro en kaarten zijn vanaf 14.30 uur beschikbaar onder de toren van de kerk. De uitvoering door Black Intention op zondag 25 september begint om 15.00 uur en duurt circa één uur. Locatie Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 Waalre.

Voor inlichtingen: mail naar willibrordconcerten@upcmail.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant