Links Diana van den Eijnden, adviseur van Eindhoven Doet en rechts Els Koopman, vrijwilligerscoördinator van de bibliotheek.
Links Diana van den Eijnden, adviseur van Eindhoven Doet en rechts Els Koopman, vrijwilligerscoördinator van de bibliotheek.

Keurmerk voor bibliotheek

Algemeen 388 keer gelezen

REGIO - Bibliotheek Eindhoven kreeg vorige week uit handen van vrijwilligersorganisatie Eindhoven Doet het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.

Dit keurmerk is voor de bibliotheek een bevestiging van het feit dat ze haar vrijwilligersbeleid serieus neemt, en dat ze kunnen concluderen dat er veel goed gaat.

Belangrijk

Voor de bibliotheek zijn de vrijwilligers enorm belangrijk. Op de verschillende locaties ondersteunen ze op de vloer, achter de schermen, bij activiteiten en bij schoolprojecten. In totaal zetten zo’n 300 vrijwilligers zich in om het werk van de bibliotheek mede vorm te geven. De bibliotheek vindt het van groot belang dat alle vrijwilligers zich gewaardeerd, gerespecteerd en bovenal serieus genomen voelen. Niet alleen het publiek moet in de bibliotheek kennis en inspiratie kunnen halen. Dit geldt ook voor de vrijwilligers. 

Maatje

Vrijwilligers kunnen gebruik maken van het scholingsaanbod, om zich verder te ontwikkelen. Ook werkt een deel aan persoonlijke doelen, geholpen door een ‘maatje’. Bijvoorbeeld om de Nederlandse taal meer machtig te worden of om weer vertrouwd te raken met een werkritme. Daarnaast zijn er vrijwilligers die hun expertise inzetten om een ander verder te helpen, zoals de vrijwilligers die het Taalcafé begeleiden. 

Goed Geregeld

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk heeft een werkgroep van dertien vrijwilligers en de vrijwilligerscoördinator Els Koopman het beleid van de bibliotheek kritisch onder de loep genomen. Gevolgd door een positieve beoordeling en het uitgereikte keurmerk. Wil je meer informatie over het vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek Eindhoven? Neem dan contact op met coördinator Els Koopman, telefoon: 040-260 4 260 of stuur een mail naar: 
vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl.

Bibliotheek Waalre

De bibliotheek in het Huis van Waalre is een van de locaties van bibliotheek Eindhoven. Bibliotheek Waalre heeft een actuele collectie boeken, tijdschriften en kranten beschikbaar. Ook voor de jeugd is er een uitgebreide collectie aanwezig. Materialen die niet in de bibliotheek aanwezig zijn, kunnen door leden uit Waalre gratis uit de achtergrondcollectie van de bibliotheek in de de Witte Dame in Eindhoven gereserveerd worden. 

www.bibliotheekeindhoven.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant