April van Gennip won zowel haar enkelspel als haar dubbelspelpartij (Foto: Lucky van Gennip).
April van Gennip won zowel haar enkelspel als haar dubbelspelpartij (Foto: Lucky van Gennip). Lucky van Gennip

Mooie winst voor Eeckenrode

Sport 245 keer gelezen

WAALRE - Het Bossche Bastion Baselaar staat net als Eeckenrode hoog op de ranglijst. Vooraf werd dan ook een felle strijd verwacht. En de verwachting kwam uit. Op hoog niveau werd met prachtig tennis om de punten gestreden.De spelers van Eeckenrode trokken aan het langste eind en  noteerden trots een 6-2 overwinning op het scorebord.

Lucky en April van Gennip beten de spits af. Lucky van Gennip speelde goed maar kon tegen Fleur Sprengers verlies niet voorkomen: 6-2, 2-6 en 1-6. Zus April wees op de baan er naast gedecideerd Maud Scholten terug 6-0 en 6-4. 
Joris van der Velden haalde niet zijn normale hoge niveau. Het tempo in zijn partij lag wel heel hoog en Cristijn Nienhuis ging met de eer strijken 4-6 en 3-6. In het laatste enkelspel ontspon zich een heroïsch gevecht. Mark Geurts won de eerste set met 6-3 van Thijs Witlox maar moest de tweede spelreeks inleveren 1-6. In de beslissende set kwam Geurts op een 5-3 voorsprong. Een matchpoint kon hij echter niet verzilveren. Het kwam tot een tiebreak. Witlox kon op zijn beurt een matchpoint niet benutten. Maar dat lukte Geurts wel, hij won de tiebreak 8-6 en bracht daarmee het punt voor Eeckenrode binnen.

Dubbels

De dubbels leken makkelijk naar Eeckenrode’s kant uit te gaan vallen. Toen de zusjes van Gennip leidden met 6-2 en 5-1 besloten ze de spanning in de partij terug te brengen. Het werd 6-6 en in de tiebreak keken ze ook nog tegen twee setpoints aan. Maar genoeg is genoeg en ook deze tiebreak werd met 8-6 alsnog binnengehaald. 
De mannen moesten een supertiebreak spelen maar waren daarin oppermachtig. Van der Velden en Geurts versloegen van Horssen en Nienhuis 6-3,1-6 en 10-6.

April van Gennip en Mark Geurts hoefden voor hun gemengd dubel de baan niet op. De Bossche ploeg moest die vanwege een blessure cadeau geven. In de andere mix wonnen Lucky van Gennip en Joris van der Velden met vertoon van macht van Fleur Sprengers en Thijs Witlox 6-2 en 6-1. Daarmee werd de eindstand op 6-2 bepaald, een hele mooie overwinning.

Programma

Komende zondag is het Pinksteren en wordt er geen competitie gespeeld. De zondag er na, 4 juni, staat de laatste wedstrijd op het programma. Eeckenrode speelt dan weer thuis tegen Uden. Ook een goede ploeg, dus dat belooft weer mooi tennis.
De damesenkelspelpartijen starten zondag 4 juni om 10.00 uur. Ze worden direct gevolgd door die van de heren. ‘s Middags worden de dubbels gespeeld.

Uit de krant