Dries Kreijns jaagt achter de bal aan in de wedstrijd tegen Woenselse Boys
Dries Kreijns jaagt achter de bal aan in de wedstrijd tegen Woenselse Boys Jan Senders

DVS zet Woenselse Boys simpel opzij

Sport 450 keer gelezen

AALST - Op de ranglijst stond Woenselse Boys maar 1 plaatsje lager maar het verschil in punten bedroeg voor het begin van de wedstrijd 6 punten en zo had de thuisclub nog een kleine kans om in degradatieproblemen te komen. DVS was al van deze last verlost en kon dus lekker vrij voetballen.

door Ton Jakobs

DVS liet in de eerste minuten direct zien waarvoor ze naar Sportpark De Hondsheuvels in Eindhoven waren gekomen. In de 4e minuut kwam de onverzettelijke verdediger Joery van Breemen aan de rechterkant van het veld goed door. De verdedigers grepen niet in waar door hij vrij voor het doel kwam en zo de 1-0 binnen kon schieten. Woenselse Boys was in het begin van de wedstrijd veel in balbezit maar kwam vaak niet verder dan de bal in de achterhoede rond te spelen. In de 11e minuut was een kleine doelkans maar die ging net over. Hierna was er veel strijd op het middenveld maar door beide partijen werd de bal veelvuldig verspeeld aan de tegenstander. Het was dan ook tot de 36e minuut wachten voor het volgende kansje. Woenselse Boys meldde zich voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van DVS. Het schot was echter recht op doelman Job Linsen. Vijf minuten voor de rust kwam DVS op 0-2. Op het middenveld kreeg Jasper Jakobs de bal. Hij stuurde aanvaller Dries Kreijns de diepte in die een tweetal verdedigers uitspeelde en uitermate koelbloedig de 0-2 binnenschoot.

Tweede helft

Na rust leek het dat Woenselse Boys met nieuw elan uit de kleedkamer kwam. De eerste kans was dan ook voor de thuisclub. Via een lange cross bal werd Jay Jay Gramser in stelling gebracht. Zijn voorzet was echter onzorgvuldig en kon makkelijk worden uitverdedigd. DVS nam het initiatief over en combineerde naar hartenlust op het middenveld. In de 72e minuut lobte Shane Lawlord de bal over de doelman en en scoorde zo de 0-3. De weerstand van de thuisclub was hiermee gebroken en niet veel later kwam ook de 0-4 op het scorebord door Dries Kreijns die geheel vrijstaand de bal binnen kon koppen. Daarna leverde bijna elke aanval een kans op waaruit gescoord kon worden. Helaas gingen al die kansen verloren onder andere door een uitstekende keepende doelman. De laatste kans van DVS was voor David da Silva maar de doelman van Woenselse Boys kon met de voeten redding brengen. In blessuretijd werd de stand voor Woenselse Boys nog wat dragelijker. Aan de rechterkant van het veld ontving de gevaarlijkste aanvaller van de thuisclub Jay Jay Gramser de bal en maakte een goede actie naar binnen. De verdedigers grepen niet in en uiteindelijk kon de aanvaller de bal in de hoek binnen schieten: 1-4. Aan het einde de wedstrijd kon DVS zeer tevreden zijn met de uitslag al had die op basis van de tweede helft nog wel wat hoger kunnen uitvallen.

Programma

Zondag 29 mei komen de kampioenen van Acht op bezoek in Aalst. Zij hebben zich verzekerd van het kampioenschap in de 4e klasse F. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.