Een drakenboot in volle actie met de trommelaar voorop die het tempo slaat, de roeiers en captain.
Een drakenboot in volle actie met de trommelaar voorop die het tempo slaat, de roeiers en captain. Yoran Fotografie

Drakenbotenrace op E3 strand

Algemeen 369 keer gelezen

ZAKENNIEUWS - Het E3-strand in Eersel wordt zaterdag 3 juni omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. Vijfenveertig bedrijventeams, bestaande uit zestien peddelaars en een opzwepende trommelaar, nemen deel aan het allereerste Drakenbootfestival in de Kempen.

Het evenement wordt al op veel plaatsen in Nederland gehouden. Zoals in Helmond en Apeldoorn. En met succes! Daar trekt het duizenden bezoekers. Dit naar de Kempen halen, leek de organisatie een fantastisch idee. En waar kan dit nou beter dan op het E3 strand? Dé plek waar watersport en festival uitstekend samen gaan. 

Drakenbroeders

Regionale bedrijven als Bax Metaal, Knowhouse, Stas, DSG, Den Engelsen Bedrijfswagens, Borrenbergs Groep, Hapert Aanhangwagens, Intelectric en Werken in de Kempen bundelde hun krachten en zijn als hoofdsponsor achter stichting Drakenbootfestival De Kempen gaan staan. Ze noemen zich de Drakenbroeders. Iedereen werkt belangeloos mee om dit Kempische sport- en feestevenement te realiseren. 

Programma

Overdag zullen bedrijven uit de regio de strijd met elkaar aangaan in 12,5 meter lange drakenboten, terwijl het strand wordt omgetoverd tot een festivalterrein met bars, foodplein, tenten en vermaak. Zowel ’s middags, als ’s avonds, kunnen bezoekers genieten van diverse activiteiten als truck-trekken, dj’s en liveoptredens. Ook aan activiteiten voor de kinderen is gedacht. 

Samen

We verwachten zo’n vijfduizend bezoekers op het festival. Met vijfenveertig teams komen we al snel aan negenhonderd deelnemers. Elke deelnemer heeft weer een eigen achterban van vrienden, familie en kennissen die uitgenodigd worden om te komen supporteren of mee te feesten. Zo komt er van alles in beweging. Het evenement brengt de hele Kempen samen. Een echt ons kent ons festival.

Feest voor iedereen

Het evenement is een feest voor iedereen. De entree is gratis tot 16:00 uur, daarna kost een ticket tien euro. Het E3 strand ligt aan de Buivensedreef 10 in Eersel.

Alle informatie vind je terug op onze website en volg de sociale media om op de hoogte te blijven.

www.drakenbootfestivaldekempen.nl

 

Uit de krant