Afbeelding

Film in AD-kerk ‘Madres paralelas’

Algemeen 369 keer gelezen

WAALRE - Op vrijdag 24 maart om 19.30 uur wordt in de Agnus Dei-kerk de Spaanse film Madres paralelas vertoond. De regisseur is Pedro Almodóvar en de bekende actrice Penélope Cruz speelt een van de hoofdrollen.

Het verhaal gaat over Janis en Ana. Zij ontmoeten elkaar in het ziekenhuis, waar beiden op het punt staan te bevallen. Dit heeft een enorme impact op hun verdere levens. Janis, wil in haar geboortedorp een massagraf uit de Spaanse Burgeroorlog opgraven en vraagt daarvoor de hulp van een specialist. Hun ontmoeting resulteert in een niet bewust gewilde zwangerschap. Zij bevalt tegelijk met een andere vrouw, Ana, in hetzelfde ziekenhuis van een dochter. De vrouwen hebben gemeen dat ze single zijn en niet bewust zwanger wilden raken. Terwijl Janis klaar lijkt voor het moederschap is de jongere Ana, nog in haar tienerjaren, doodsbang voor de toekomst. De uren voor de bevalling brengen de vrouwen samen door waardoor ze in korte tijd een hechte band krijgen. Daarna volgen twee verhaallijnen. De belangrijkste lijn gaat over de relatie tussen de twee vrouwen, die uiterst complex wordt als blijkt dat de dochters verwisseld zijn. De andere lijn betreft het blootleggen van het massagraf, waarin ook het onverwerkte verleden van de Spaanse Burgeroorlog aan de orde komt.

Iedereen is van welkom bij de filmvoorstelling. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 7 euro. Na afloop van de voorstelling staat er iets te drinken klaar in de hal en is er gelegenheid om in een ontspannen sfeer na te praten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant