Gul Shazad en burgemeester Marcel Oosterveer in de bibliotheek van Het Huis van Waalre.
Gul Shazad en burgemeester Marcel Oosterveer in de bibliotheek van Het Huis van Waalre.

Gul Shazad geeft zelfgehaakte sjaal aan burgemeester

Algemeen 288 keer gelezen

WAALRE - Gul Shazad is een bekend gezicht in het Waalrese Taalcafé. En ook zit ze wekelijks in de bibliotheek met haar project Haak Aan. Als dank voor deze waardevolle, wekelijkse ontmoetingen besloot ze een cadeau te maken voor de burgemeester. Donderdag 2 maart overhandigde Gul tijdens het Taalcafé haar zelfgehaakte sjaal aan burgermeester Marcel Oosterveer.

Burgemeester Oosterveer nam het geschenk in dank aan. Hij was verheugd te zien hoe drukbezocht het Taalcafé op dat moment was. Verspreid over het Grand Café oefenden zo’n twintig mensen in kleine groepjes met een taalvrijwilliger de Nederlandse taal. “Dit Taalcafé is een mooi voorbeeld hoe je laagdrempelig met elkaar in contact kunt komen”, zegt burgemeester Oosterveer. “Begrip voor elkaar ontstaat bij de ontmoeting. Daarom is dit zo mooi, dit is ontmoeten, van elkaar leren.”
Het Taalcafé is iedere donderdag van 10.00 tot 11.30 uur in Het Huis van Waalre. Begeleid door taalvrijwilligers van de bibliotheek praat je in een klein groepje over allerlei onderwerpen. Deelname aan het Taalcafé is gratis. Het is een mooie plek om te leren hoe je in het Nederlands een gesprek voert.

Haak Aan

Haak Aan is een wekelijkse handwerkochtend, iedere woensdag van 10.00 uur tot 11.30 uur. Je ontmoet hier mensen met dezelfde hobby, werkt samen aan mooie handwerkprojecten. Ondertussen is er alle ruimte voor een goed gesprek. Nadat het project tijdens de coronapandemie stil lag, is het inmiddels weer uitgegroeid tot een groep van 6 tot 12 wekelijkse bezoekers uit Nederland, Syrië, Marokko, Iran, Turkije. 

Gul Shazad

Gul Shazad komt oorspronkelijk uit Afghanistan en woont nu al jaren in Waalre. Toen ze in 2018 startte bij het Taalcafé vond ze hier al snel haar draai. Toen ze samen met haar buurvrouw zat te haken en te kletsen, ontstond het idee voor Haak Aan. “Iedere woensdag ga ik er met een warm hart heen”, vertelt Gul. “Haak Aan maakt me blij, het heeft me vrienden gegeven.”

Praktische informatie

Kom je ook eens langs bij het Taalcafé of Haak Aan? Kijk op bibliotheekeindhoven.nl/programma voor meer informatie, of schuif gewoon eens aan.

Uit de krant