Jeugdprins Jayden en adjudant Ralf
Jeugdprins Jayden en adjudant Ralf

Jeugd aan het roer bij CV de Torentutters

Algemeen 384 keer gelezen

WAALRE - In een goed gevuld Het Klooster is vrijdag 11 november om 21.11 uur, Prins Jayden gepresenteerd als nieuwe heerser over de jeugd van Waalre bij Carnavalsvereniging de Torentutters.

Jayden is 11 jaar en geboren in Roosendaal. Sinds een aantal jaar woont hij in Waalre. Jayden zit in groep 8 van basisschool de Christoffel in Waalre en gaat volgend jaar dus de grote stap maken naar het voortgezet onderwijs. In het dagelijkse leven, als Jayden niet op school zit, is hij veel bezig met gamen maar heeft hij ook voldoende tijd voor zijn moeder Marleen (één van de hofdames van Prins Routier), haar vriend Rob en hun hondje Luna. Luna is zijn lust en zijn leven en hij maakt dan ook graag tijd om een wandelingetje met haar te maken.

Adjudant Ralf

Prins Jayden wordt dit carnavalsjaar behalve door Prins Routier, ook bijgestaan door Adjudant Ralf, zijn beste vriend. Ralf is 9 jaar en woont in Waalre. Samen met zijn moeder José (ook één van de hofdames van Prins Routier), vader Remko en zusje Puck woont hij hier al zijn hele leven. Ralf geniet van spelen met zijn zusje, maar speelt ook graag op de gitaar of een potje voetbal bij RKVV Waalre. Ook Ralf houdt veel van gamen en dat wordt dan ook vaak gedaan wanneer Prins en Adjudant samen zijn. Samen hebben ze nog iets gemeen en dat is hun voorliefde om te feesten. Daarom zullen ze bij de Torentutters dit jaar onder de leiding van Prins Jayden veel met de voetjes van de vloer gaan vooral onder de klanken van alle nummers van Snollebollekes, want die is toch wel de favoriet van deze twee vrienden. Dit alles doet Prins Jayden samen met zijn adjudant onder de leus: Sorry voor de overlast, want wij vieren carnaval, NON-STOP vol d’rop!!

Prins Routier

Vorig jaar werd in een toen volgepakt Klooster in Waalre Prince Routier (Mike de Louweren) bekendgemaakt als heerser van de Torentutters.
Bijgestaan door zijn hofdames is Prince Routier de Torentutters voorgegaan in een roerig carnavalsjaar. Direct na de bekendmaking werd de volgende dag een algehele lockdown ingesteld waardoor vele voorbereidende festiviteiten geen doorgang konden vinden. Tijdens carnaval was er gelukkig weer wel veel mogelijk op het gebied van feesten en samenkomen waardoor Prince Routier en zijn hofdames toch hebben mogen ervaren wat het betekent om voorop te gaan in het feestgedruis.

Nog een jaar

Mede daarom heeft de Dorstlustige Hoogheid besloten om er nog een jaar aan vast te plakken samen met hofdames Patty, Lynn, Femke, Marleen, Saskia en José. Ook dit jaar doet hij dit in de residentie van CV de Torentutters, ‘t Klooster in Waalre. Prince Routier is een geboren Waalrenaar, maar is al vele jaren woonachtig in het Belgische Achel. Hier woont hij samen met zijn vrouw en hofdame Patty. Samen hebben zij 3 kinderen.

Doordat Prince Routier in het dagelijkse leven werkt als monteur en chauffeur, is het voor hem gesneden koek om een fijne route te bepalen binnen het carnavalsgedruis van Waalre en omstreken en ze maken dan ook bij vele gelegenheden acte de présence. En doordat hij in de weekenden zijn vrouw ondersteunt in het door haar gerunde cafetaria, weet hij ook wat lekker is als de Torentutters behalve dorstlustig ook hongerig zijn geworden.

De aangepaste leus waarmee Prince Routier, de Torentutters voor gaat dit jaar luidt: Op links en door, we gaon er nog een jaartje voor.

Uit de krant