V.l.n.r. Willem Bakker, Peter Elzinga, bondscoach Team NL en Jacqueline van Rozendaal, assistent coach. (Foto: Peter Elzinga)
V.l.n.r. Willem Bakker, Peter Elzinga, bondscoach Team NL en Jacqueline van Rozendaal, assistent coach. (Foto: Peter Elzinga)

Handboogschutter Willem Bakker wint goud

Algemeen 179 keer gelezen

WAALRE -  Willem Bakker heeft zondag 8 mei in Plovdiv, Bulgarije goud gewonnen tijdens het European Grand Prix.

Willem Bakker kwalificeerde zich als 17e in het begin van het toernooi maar schoot zich sterk door de individuele eliminaties. Pas op zaterdag in de halve finale werd het spannend in de match tegen de Turkse Effe Gurkan Maras. Uiteindelijk wist hij in vijf sets de winst te behalen. De gouden finale begon spannend, een 28-28 zorgde voor gedeelde punten tussen Willem en de Luxemburgse Jeff Henckels. Willem en de Luxemburger wisselde elkaar af waarbij de stand op 5-5 kwam. De shoot-off die de winnaar zou bepalen werd door Willem gewonnen met een 10 tegenover een 9 van Jeff Henckels. 

Sponsoravond

Willem Bakker organiseert op 15 juni een sponsoravond in de Leemer Hoef in Waalre onder de naam Road to Succes. om de kosten voor zijn sportieve ambitie te kunnen dragen. Het is een geheel verzorgde avond, met muziek, walking diner en natuurlijk een demonstratie handboogschieten. Aanmelden kan via de link:
https://linktr.ee/willembakkerarcher

Uit de krant