Woensdag 9 maart debatteren de lijsttrekkers over het sport- en beweegbeleid voor de komende vier jaar in Waalre.
Woensdag 9 maart debatteren de lijsttrekkers over het sport- en beweegbeleid voor de komende vier jaar in Waalre.

Sportcampagneteam houdt sportdebat

Algemeen 261 keer gelezen

WAALRE - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart organiseert het lokale sportcampagneteam een sportdebat op woensdagavond 9 maart in het Huis van Waalre.

Dit verkiezingsdebat is een initiatief van het Waalrese sportcampagneteam en wordt georganiseerd in samenwerking met Sportcampagneteam NL en NOC*NSF.
Tijdens het verkiezingsdebat presenteren de lijsttrekkers hun visie op het lokale sport- en beweegbeleid voor de komende vier jaar. Welke lokale politieke partij wil de komende collegeperiode écht werk maken van een vitale sport- en beweegsector, vitaliteit en gezonde leefstijl, inclusie en participatie, duurzame sportaccommodaties of een beweegvriendelijke buitenruimte? Wie heeft het allesomvattende plan om Waalre weerbaarder en gezonder te maken? Heeft u de lokale verkiezingsprogramma’s al gelezen?  

Lokaal sport- en beweegbeleid?

Vervolgens volgen verschillende tafelgesprekken onder leiding van Ton Peeters. In deze korte gesprekken worden diverse onderwerpen voorgelegd aan (nieuwe) kandidaat-gemeenteraadsleden en andere Waalrese tafelgasten uit de sport. Tijdens het sportdebat komt het thema ‘samenwerking’ uitgebreid aan bod. De debatthema’s hebben tot doel inzicht te krijgen in de sportieve standpunten van de 7 lokale politieke partijen. En om te horen of de politiek in de nieuwe collegeperiode ook de kansen die sport biedt, aangrijpt voor het sociale, economische en ruimtelijke domein.

Programma

Tussen 19.00 en 19.30 uur worden de genodigden ontvangen met koffie of thee. Het Sportdebat opent met een korte inleiding om 19.30 uur. Tussen 19.45 en 20.15 uur krijgen de politieke partijen de gelegenheid hun sportieve standpunten uit een te zetten. Hierna volgen Hierna volgen verschillende tafelgesprekken met kandidaat-gemeenteraadsleden en andere Waalrese tafelgasten uit de sport. Het sportdebat wordt om 22.00 uur afgesloten.

In verband met de huidige coronamaatregelen is het geen vrije inloopavond, maar een avond voor genodigde gasten. Bent u een sportbestuurder, vrijwilliger, ondernemer, sporter, kandidaat-gemeenteraadslid of gewoon een betrokken inwoner en wilt u het verkiezingsdebat bijwonen? Meldt u dan aan via een mail naar:

jansentessa@outlook.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant