Afbeelding
Pexels

Tip van de gemeente: bespaar met ledlampen

Algemeen 161 keer gelezen

WAALRE - Energiezuinige verlichting in huis is een slimme én duurzame keuze. Gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen is geen ingewikkelde klus én u bespaart er flink mee op uw energierekening.

Een ledlamp is zuinig en gaat lang mee want een ledlamp is negentig procent zuiniger dan een gloeilamp. Ledlampen zijn er in diverse soorten en maten, dus u vindt altijd een slimme oplossing die bij uw huis past. Een ledlamp verbruikt gemiddeld 85 procent minder elektriciteit dan een halogeenlamp.
Ledlampen zijn wel iets duurder om aan te schaffen maar de levensduur is vele malen langer.

Welke lamp

Wanneer u uw gloei- en halogeenlampen wilt vervangen voor ledlampen, neem dan eerst een kijkje op deze website waar u een check kunt doen:

https://kennisbank.regionaalenergieloket.nl/slimme-tips/juiste-ledlamp-kiezen 

Met deze check ziet u meteen welke lampen geschikt zijn voor uw woning. Bij het vervangen van de lampen, kunt u het beste in één keer alle lampen tegelijk vervangen. Zo bent u in één keer klaar en bespaart u direct op alle lampen. Wilt u het stap voor stap aanpakken? Begin dan met de lampen die u het meest gebruikt.

Cadeaubon

De gemeente biedt inwoners een gratis cadeaubon aan ter waarde van  70 euro. U kunt de cadeaubon inwisselen voor energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips. De cadeaubon is aan te vragen via de speciale knop op de website:

https://regionaalenergieloket.nl/waalre

Op deze website vindt u ook informatie over grotere projecten als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen en bijvoorbeeld vloer- en bodemisolatie. 

Meer informatie

Meer wil weten over welke duurzame maatregelen u nog meer kunt nemen? U vindt alle informatie hierover op de website van de gemeente:

www.waalre.nl/duurzaamheid

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant