Daan Damen is de lijsttrekker voor de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.
Daan Damen is de lijsttrekker voor de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

VVD Waalre stelt lijst vast

Algemeen 510 keer gelezen

WAALRE -  De kandidatenlijst voor VVD Waalre is vrijdag 12 november vastgesteld. Acht Waalrenaren stellen zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. 

Onder aanvoering van lijsttrekker Daan Damen zijn voor VVD Waalre achtereenvolgens verkiesbaar: Axel Bijnen, Frank Oolbekkink, Huub Maas, Ronald Brugmans, Jillis Legrom, Huub van der Zwaag en Lia Hoogsteder.

Lijsttrekker en lijst

Daan Damen is sinds februari 2019 fractievoorzitter van VVD Waalre. Voor de leden van de VVD was het dan ook een logische keuze om hem te benoemen tot lijsttrekker.  Daan Damen over de kandidatenlijst en zijn verkiezing tot lijsttrekken: ”We zijn blij dat we de komende gemeenteraadsverkiezingen ingaan met deze sterke kandidatenlijst. Een aantal bekende namen zoals Axel Bijnen en Frank Oolbekkink hebben de afgelopen raadsperiode hun waarde ruimschoots bewezen. Ik ben dan ook blij dat zij er nu weer bij zijn. Nieuwe namen als Ronald Brugmans, Huub Maas en Jillis Legrom zorgen voor een nieuwe, frisse kijk op zaken. Al onze kandidaten hebben hun eigen liberale blik op de uitdagingen waar Waalre voor staat. Een blik die goed aansluit bij de oplossingen die VVD Waalre wil bieden. Daarnaast ben ik dankbaar en trots dat ik het vertrouwen heb gekregen van de VVD leden om hun lijsttrekker te mogen zijn. We hebben zin in de komende periode!”

Verkiezingsprogramma

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 zijn ondertussen al in volle gang. Het verkiezingsprogramma van VVD Waalre is half oktober door de leden goedgekeurd en zal binnenkort naar buiten gebracht worden. Zo wil VVD Waalre het woningtekort aanpakken, maar ook ruimte bieden voor groen. Verder is er, als echte liberale partij, aandacht voor de ondernemer, maar vergeet zij, volgens eigen zeggen,  jong en oud ook zeker niet.

De VVD heeft op dit moment vier zetels in de gemeenteraad van Waalre die bezet worden door Daan Damen, Axel Bijnen, Loek Kruip en Frank Oolbekkink. De gemeenteraad van Waalre telt zeventien leden, verdeeld over acht fracties (politieke partijen). Zij zijn bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gekozen door de inwoners van Waalre. De burgemeester is de voorzitter van de gemeenteraad. Hij zit ook in het college van B&W, samen met drie wethouders. De gemeenteraad benoemt de wethouders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant