Koningin Maxima reikte de Cultuurfondsprijs uit aan IVN Educatie (Foto: Wessel Spoelder)
Koningin Maxima reikte de Cultuurfondsprijs uit aan IVN Educatie (Foto: Wessel Spoelder)

Cultuurfonds Prijs voor IVN

Algemeen 23 keer gelezen

REGIO - Koningin Máxima reikte vorige week de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021 uit aan IVN Natuureducatie. De feestelijke ceremonie vond plaats in het voormalige zendstation Radio Kootwijk.

Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. IVN is dit jaar uitgeroepen tot winnaar omdat het jaarlijks duizenden mensen in contact brengt met de natuur en daarbij aandacht heeft voor groepen voor wie belangstelling voor de natuur niet vanzelfsprekend is. IVN organiseert natuuractiviteiten, cursussen en projecten om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. 

IVN krijgt een Cultuurfonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvanger van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds welke projecten vanuit het fonds op naam ondersteund worden.

Cultuurfondsprijs

Deze oeuvreprijs is er voor personen of organisaties die iets bijzonders betekenen voor cultuur of natuur. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt sinds 2010 uitgereikt, elk jaar met een ander thema. 

‘IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is’

Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs zijn onder meer ISH Dance Collective (2020), Vereniging de Hollandsche Molen (2019), Reinbert de Leeuw (2018), Geert Mak (2017) en Heddy Honigmann (2016). Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks meer dan 3500 projecten door het hele land. 

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij de bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doet het fonds met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers en met de bijdragen van de Vriendenloterij, de Nederlandse Loterij en van alle donateurs.

Uit de krant

Uit de krant