Positief opvoeden kan simpel met vijf basisprincipes.
Positief opvoeden kan simpel met vijf basisprincipes.

Leer ‘Positief opvoeden’

Algemeen 147 keer gelezen

WAALRE - Elke ouder wil het beste voor zijn kind. Maar hoe je dit bereikt, leer je niet op school. Iedere dag ziet het team Jeugdgezondheidszorg van GGD Brabant-Zuidoost dat veel ouders dezelfde uitdagingen ervaren en dat er een aantal veel voorkomende oorzaken aan ten grondslag liggen. Tijdens ‘Waalre in gesprek’ op woensdagavond 24 november bespreken ze in de bibliotheek de methode Positief opvoeden. De voertaal is deze avond Engels.

‘Positief Opvoeden’ is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde opvoedingsmethode die ouders bewust maakt van deze veel voorkomende valkuilen en hen handvatten geeft om het opvoeden van de kinderen weer leuk te maken. 

Vijf basisprincipes

Tijdens deze avond leren de deelnemende ouders de vijf basisprincipes van ‘Positief Opvoeden’. De vijf basisprincipes zijn:  
1. Kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden;
2. Kinderen laten leren door positieve ondersteuning;
3. Aansprekende discipline hanteren;
4. Realistische verwachtingen hebben van het kind;
5. Als ouder goed voor jezelf zorgen.

Daarnaast worden alledaagse problemen besproken en krijgen de ouders praktische suggesties.

‘Geen enkel kind is hetzelfde en fouten maken hoort er nou eenmaal erbij’

Waalre in gesprek

Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze avond over positief opvoeden is een samenwerking met team Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Brabant-Zuidoost.

Praktische informatie

Waalre in gesprek, positief opvoeden is op woensdagavond 24 november van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19.  De entree is 2,50 euro voor bibliotheekleden en drie euro voor niet-leden. 

Aanmelden kan via:
www.bibliotheekeindhoven.nl/programma 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant