Annemieke Brouwers van Poppenkasr Pluim geeft een workshop over het maken van stokpoppen. (Foto: Marianne Bosch)
Annemieke Brouwers van Poppenkasr Pluim geeft een workshop over het maken van stokpoppen. (Foto: Marianne Bosch) Marianne Bosch

Maak je eigen stokpop én Muziek op schoot

Algemeen 219 keer gelezen

WAALRE - Annemieke Brouwers van Poppenkast Pluim is zaterdag 16 oktober in de bibliotheek om samen met de kinderen een leuke stokpop te maken.

Annemieke Brouwers bedenkt haar voorstellingen altijd zelf en maakt haar eigen podium en poppen.  In de workshop laat ze zien hoe je een pop kunt maken. Of het een clown wordt, een koning of een danseres, een olifant, een muis of een fantasiedier alles mag, alles kan. Er zijn allemaal verschillende materialen die de kinderen mogen gebruiken. Na afloop mogen zij de stokpop mee naar huis nemen. gebruiken. 

Praktische informatie

De workshop Stokpop maken is op zaterdag 16 oktober van 14.00-16.00 uur in de bibliotheek in Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Deelname kost 10 euro dit is inclusief alle materialen. De workshop is geschikt voor kinderen van 5-10 jaar. 
Aanmelden kan via: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Muziek op schoot

Zaterdag 16 oktober is er ook weer een editie van Muziek op schoot. Ouders kunnen samen met Muziek Fantastique muziek maken met hun baby, dreumes of peuter. Er is aandacht voor muziek in de breedste zin: beleving, zingen van zowel bekende als minder bekende kinderliedjes, bewegen en muziek maken. Er wordt gewerkt met verschillende materialen; van huis-tuin-en-keuken-materiaal tot kindermuziekinstrumenten. 

Praktische informatie 
Muziek op schoot is op zaterdag 16 oktober. Er is een ronde van 10.15-10.45 uur en eentje van 10.55-11.25 uur, in Wijkcentrum De Pracht, De Pracht 2, Waalre. Deelname kost 10 euro voor een volwassene + een kind. Muziek op schoot is geschikt voor kinderen van 0-4 jaar. Aanmelden via: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Esther Gerritsen

Donderdag 7 oktober is de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs bekend gemaakt. Het nieuwste titel van Esther Gerritsen (De terugkeer) dingt mee naar deze prijs samen met Wessel te Gussinklo (Op weg naar De Harz), Tobi Lakmaker (De geschiedenis van mijn seksualiteit), Chris De Stoop (Het boek Daniel) en Peter Terrin (Al het blauw). Het winnende boek wordt donderdag 11 november bekendgemaakt. Tien dagen later komt Esther Gerritsen naar de Bibliotheek Waalre, waar ze over De terugkeer en haar schrijverschap wordt geïnterviewd. Tickets zijn al te reserveren op bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant