Kinderen maken in de spoedcursus een echte mini-documentaire over hun ideeën en vragen over het klimaat.
Kinderen maken in de spoedcursus een echte mini-documentaire over hun ideeën en vragen over het klimaat.

Documentaire maken voor het klimaat

Algemeen 130 keer gelezen

WAALRE - Bibliotheek Waalre biedt een spoedcursus documentaire maken aan voor kinderen vanaf 8 jaar met als thema ‘klimaat’. Zaterdag 18 september maken zij een echte mini-documentaire. Na slechts twee uurtjes hebben ze een eigen Climate Clip.

Tijdens de spoedcursus van Mirjam Marks maken de kinderen in een klein groepje een korte, persoonlijke Climate Clip. Climate Clips zijn video’s waarin kinderen zowel hun liefde voor de natuur als hun zorgen over het klimaat delen. 

‘Doel is om van elk land in de wereld minimaal één Climate Clip op de digitale wereldbol te plaatsen’

In de workshop komen verschillende aspecten van het maken van een film aan bod, zoals: camerawerk, geluid, licht en montage. Vanaf het begin is het ‘hands on’. Dus niet stil zitten en luisteren, maar meteen in actie. De kinderen doen alles zelf, van idee tot en met de montage. Aan het einde worden de minidocumentaires teruggekeken op het grote doek. Doel is om van elk land in de wereld minimaal één Climate Clip op de digitale wereldbol te plaatsen, zodat klimaatverhalen van kinderen uit alle hoeken van de wereld aan bod komen en een diversiteit van mensen, plekken en klimaatproblemen worden gepresenteerd.

Mirjam Marks

Documentairemaker Mirjam Marks is geboren en getogen in Eindhoven. Ze is gespecialiseerd in jeugddocumentaires. Daarnaast is zij curator van jongeren filmfestival Wij zijn 17 in Utrecht, geeft ze filmgastlessen en filmworkshops in binnen- en buitenland. In 2018 bedacht en realiseerde ze als creatief producent de VPRO serie Zara en de magische kicksen, gedraaid op zes azc’s. Mirjam was werkzaam als programmeur bij Cinekid en als adviseur bij het Mediafonds. Eerder woonde zij zes jaar in Paramaribo, waar ze onder meer kindermuseum Villa Zapakara opzette. 

Praktische informatie

De workshop ‘Maak je eigen Climate Clip’ is op zaterdag 18 september van 10.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Koningin Julianalaan 19. Op deze dag is dezelfde workshop ook in de Bibliotheek Eindhoven, De Witte Dame, Emmasingel 22 te volgen van 14.30 tot 16.30 uur. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname kost 7,50 euro. Aanmelden kan via:
www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant