Artist impression van hoe de braderie op 17 september er uit zal gaan zien met veel ontmoetingen en informatie.
Artist impression van hoe de braderie op 17 september er uit zal gaan zien met veel ontmoetingen en informatie.

Braderie in de SLIMme wijk

Algemeen 234 keer gelezen

WAALRE - Woningcorporatie Wooninc., zorginstelling Oktober en de Technische Universiteit Eindhoven herontwikkelen het gebied rondom de woongebouwen aan de Malvalaan. Dit doen ze samen met de buurtbewoners. De eerste onderzoeksfase is achter de rug, tijd voor de volgende stap: het ontwerpen van de SLIMme wijk.

Om de volgende fase, het ontwerpen van de SLIMme wijk, goed te starten, trappen de onderzoekers af met een kennismakingsbraderie voor alle buurtbewoners in de wijk Voldijn. De onderzoekers zijn benieuwd naar de ideeën over de SLIMme wijk. Via verschillende activiteiten kunnen de buurtbewoners hun ideeën delen met de onderzoekers. 

‘Zelfredzaamheid en veiligheid zijn belangrijk voor de veelal oudere bewoners’

Zelfredzaamheid

In het afgelopen jaar onderzochten onderzoekers van de TU/e de woonwensen en -behoeften van de bewoners. Naast onderhoud, modernisering en verduurzaming van de gebouwen, vinden bewoners het voorkomen van eenzaamheid, het versterken van de sociale samenhang en een gevoel van veiligheid belangrijk. Een ander belangrijk onderwerp is zelfredzaamheid. De meeste bewoners aan de Malvalaan zijn ouder dan 65 jaar en willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Groen

Een rustige wijk in een groene omgeving zijn twee grote voordelen van wonen aan de Malvalaan, vertellen bewoners. De onderzoekers kwamen erachter dat de groene omgeving, in de buurt van voorzieningen én natuur maakt dat de bewoners hier graag lang zelfstandig blijven wonen. Ook deze punten komen terug in het ontwerpproces van de SLIMme wijk.

De braderie

Wie graag meedenkt over de SLIMme wijk wordt uitgenodigd om naar de braderie te komen.  De braderie is op vrijdag 17 september van 16.00 uur tot 18.00 uur en vindt plaats op het terrein van de Malvalaan. De organisatoren houden rekening met de geldende coronamaatregelen. Aanmelden kan via een mail naar: slimmewijkwaalre@wooninc.nl. Meer informatie over het onderzoek naar de SLIMme wijk is te vinden op de website:

 www.slimmewijkwaalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant