Afbeelding

Maxiband Timeless viert koperen jubileum

Algemeen 3 keer gelezen

REGIO - Op zondagmiddag 18 december viert de bekende regionale formatie Maxiband Timeless haar 12,5-jarige bestaan. Deze twaalfkoppige allroundband is in 2004 opgericht door een aantal zeer ervaren muzikanten die allen al een flinke vaardigheid en reputatie hadden opgebouwd in diverse bekende orkesten. Waalrenaar Guido Raijmakers is de John Bonham van de groep.

In de loop der jaren zijn er wat wisselingen geweest in de bezetting van Maxiband Timeless, maar altijd waren het bandleden die van wanten en muziek wisten. In de huidige crew bestaat de blazerssectie uit Paul Nota (tenorsax en klarinet), Tini van Dommelen (altsax en klarinet), Ben van den Biggelaar (trombone), Wim Dekkers (trombone), Mart van Mierlo (sopraansax) en Michel Janssen (trompet). Theo van Dommelen en Jos van Stratum nemen respectievelijk de piano en de gitaar voor hun rekening, en het ritme wordt neergelegd door Willem Isendoorn (basgitaar) en Guido Raijmakers (drums). Het plaatje wordt compleet gemaakt door Wilma van Hoof en Maurice de Beer die beiden strottenhoofd spelen, zoals Jules Deelder het zo fraai zou verwoorden.
De professionaliteit van de muzikanten van Timeless blijkt wel uit de vele andere muziekgezelschappen waar de leden tevens deel van uitmaken. We noemen er een paar: Brabants Fanfare Orkest, Philips Harmonie Orkest, Philips Symfonie Orkest, Swing Swing Mariaheide, Orkest Zuid, Blaaskapel Brabant, en de mediterrane muziekgroep Poco Loco.
Het repertoire van de band bereikt zonder meer een groot publiek, van jong tot oud. Van internationale popklassiekers tot Nederlandse krakers komen tijdens een optreden, doorgaans avond- of middagvullend, voorbij. Zo kan het voorkomen dat Guus Meeuwis wordt omringd door Amy Winehouse en Stevie Wonder, en dat Jan Smit in de sandwich wordt genomen door Shirley Bassey en Michael Bublé. Als klap op de vuurpijl klinkt er ook af en toe zelfs een Franse chanson of een instrumentaal nummer. En elk lied is uiteraard speciaal voor het muziekgereedschap van de band gearrangeerd.
Collega’s uit het circuit reageren op het jubileum. Robert ‘Lovetho’ Matovu, bekend van de voormalige boyband T-Nice: ‘Timeless deed nooit discotheken, of in ieder geval niet veel. En dat waren juist wel de podia waar wij molto optraden. Dus veel kwamen we ze niet tegen. Wel als we op grotere evenementen als braderieën en zo moesten performen. Het was dan wel fijn om na Timeless te gaan, want dan was het publiek al lekker in de mood!’
Toine van Tongeren, manager van enkele regionale acts (zoals The Pete Seeger Revival en de coverband Suitcase Kwintet): ‘Ik had ooit bijna Hermes House Band onder mijn management dus ik weet wel wat van de muziek- en entertainmentbranche. De Maxiband Timeless staat bekend als een solide orkest. In de wandelgangen zeggen ze dat Maxiband Timeless staat voor kwaliteit én kwantiteit. Ik sluit me daarbij aan.’
Timeless geeft op zondag 18 december een gratis jubelfeest. Vanaf 14:00 uur zijn alle fans, familieleden, vrienden en belangstellenden van harte welkom in Gasterij De Harmonie, Hoogstraat 310 in Eindhoven, voor een speciale X-mas Party. Het Stratums Muziekkorps St. Cecilia en Oriental Dance Ana Danst zullen als bevriende muziekgroepen een gastoptreden geven.

maxibandtimeless.nl

Uit de krant