Een ‘drukke dag’ voor de kermis. Foto: Noortje de Vries
Een ‘drukke dag’ voor de kermis. Foto: Noortje de Vries Foto: Noortje de Vries

Was dit de laatste kermis op Den Hof?

Algemeen 13 keer gelezen

Waar een aantal jaren geleden heel Aalst leegliep naar Den Hof omdat er weer kermis was is nu weinig te bekennen. Het plein en de parkeerplaats stonden vol met attracties voor groot en klein. Bij de touwtjestrekkraam stonden kinderen hun prijs te grijpen en bij de botsauto’s was de jeugd heel de week te vinden. Was dit de laatste keer kermis in het dorp?

WAALRE - De parkeerplaats was vorige week gewoon gevuld met auto’s en er werd niet (expres) gebotst. Op Den Hof was de kermis aan de gang met wel geteld 6 ‘attracties’ voor kleine kinderen, een suikerspinkraam en een kleine oliebollenkraam.

Een paar ouders lopen met hun kinderen langs de attracties af om een eendje te vissen of een knuffel te grijpen. De resterende ‘bezoekers’ zijn bewoners die net bij de supermarkt zijn geweest en hun boodschappen mee naar huis nemen.

De exploitanten van de draaimolen staan hier al jaar in jaar uit. In het begin draaide de molen volgeladen met blije kinderen. Dit jaar is één blij kind en gelukkige papa of mama al meer dan genoeg. Ze hebben dus de afgelopen jaren de kermis hard achteruit zien gaan: “Vroeger was de kermis nog voor groot en klein. Nu is het echt een kinderkermis aan het worden. Op zich niet heel erg want er zijn genoeg kleine kinderen die in de draaimolen willen.” Maar naast de draaimolen heeft deze exploitant ook een voetbalspel, en die draait dit jaar wél verlies. De heren moeten het hebben van de oudere jeugd die elkaar kunnen opbutsen “Ze leggen dan allemaal een tientje neer en ze wedden dat de een de bal er niet zeven keer in kan schieten. Daar moeten we het van hebben want de kleine kinderen zullen niet zo snel een balletje trappen.”

Als het zo door blijft gaan zal de kermis op Den Hof verdwijnen. De exploitant van de Beach Bungee, een kinderattractie waar kinderen met bungee touwen op een trampoline mogen springen, ziet wel in dat het slechter gaat maar zo heel erg vindt hij het nog niet: “Het is dit jaar rustig omdat de tijd van de kermis gewoon slecht is gekozen. Wij zijn open om een uur terwijl de kinderen tot drie op school zitten en we sluiten pas laat terwijl de kinderen op tijd in bed liggen. Daardoor draaien wij eigenlijk voor niks. Dat moet ook niet de bedoeling zijn.”

De exploitanten van het voetbalspel zijn er nog niet zeker van of ze hier nog jaren zullen blijven: “Volgend jaar sowieso wel maar we hopen heel erg dat de organisatie het probleem gaat aanpakken. Anders weten we niet hoelang we dit nog kunnen volhouden.”

De organisatie bevestigt dat er attracties die dit jaar op de kermis stonden volgend jaar weer terug zullen komen, dus de liefhebbers van de (kinder)kermis hoeven niet te treuren. Maar of de kermis op Den Hof nog een lang leven heeft, dat is maar de vraag.

Tekst en foto: Noortje de Vries.

Uit de krant