Thijm werd door burgemeester Jan Brenninkmeijer ontvangen, samen met zijn broer en zijn ouders.
Thijm werd door burgemeester Jan Brenninkmeijer ontvangen, samen met zijn broer en zijn ouders.

Thijm beleeft zijn eigen wensdag

Algemeen 5 keer gelezen

Thijm is een jongen van 4 jaar oud en heeft sinds zijn geboorte helaas een heel medisch traject doorlopen en al veel doorgemaakt. Sinds januari vecht hij tegen een zeldzame vorm van kanker. Eind november had hij zijn eigen speciale WensDag.

WAALRE - De behandelingen zijn zwaar, maar Thijm is een bikkel. Het gevecht met zijn ziekte gaat hij heel dapper en stoer aan met hulp van zijn ouders en zijn broer Daaf. Daarnaast is hij een enorme fan van draak Flin en ridder Flo. Tijdens zijn ziekenhuisopnames kijkt hij naar zijn ‘helden’ via youtube.


Wensdag
Thijm heeft onlangs een wensdag gehad bij van stichting Make-A-Wish. Zijn wens was een fantasiedag met Flin en Flo. Burgemeester Brenninkmeijer vroeg hem in het kasteel van Heeswijk-Dinther om samen met Daaf de nachtmerriedraak te verslaan die Waalre uit zijn slaap houdt.
Als twee echte ridders hebben zij via een speurtocht met allerlei opdrachten, de nachtmerriedraak verslagen. Als beloning eerde de burgemeester de broers met een medaille als dank voor het verslaan van de nachtmerriedraak.

Steun
Het gezin heeft heel veel steun gehad van familie en vrienden en vanuit basisschool De Wilderen en Kinderstad Waalre. Wetende dat er zoveel mensen achter en bij ze staan, geeft hen veel positiviteit en kracht tijdens deze turbulente tijd.


Make a Wish
Make a wish vervult wensen van ernstig zieke kinderen onder het motto ‘Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt’. Meer informatie:

https://makeawishnederland.org/

Uit de krant