Afbeelding
Foto: ThinkStock

Alzheimer Café in oprichting

Algemeen 75 keer gelezen

Enkele partijen hebben het initiatief genomen om te komen tot een Alzheimer Café voor de gemeenten Valkenswaard en Waalre onder de naam Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre. Doelstelling is om zo spoedig mogelijk de deuren te openen. Op 8 maart is iedereen welkom op de informatiebijeenkomst over de oprichting. Deze vindt plaats in Kempenhof, Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard, aanvang 19.30 uur.

In Nederland zijn veel Alzheimer Cafés actief. Mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden kunnen er maandelijks terecht om in een informele sfeer meer te weten te komen over de ziekte, hoe ermee om te gaan en ideeën en ervaringen uit te wisselen. In Zuid Oost-Brabant zijn er vijf. Valkenswaard en Waalre zijn de volgende in de rij. Het blijkt dat men de voorkeur heeft dicht bij huis een Alzheimer Café te bezoeken.
Een aantal lokale betrokkenen werkt bij de oprichting samen met professionele instellingen als Alzheimer Nederland, SeniorenBelang Valkenswaard, Stichting Valkenhof, ZuidZorg, Buurtzorg Valkenswaard, Cordaad Welzijn en Bibliotheek de Kempen. Het streven is om een Alzheimer Café van en voor de mensen te maken.

Hebt u interesse om u als vrijwilliger aan te bieden of wilt u meepraten? 06-19373374 of 0497-514746, renevannieuwkuijk@cordaadwelzijn.nl of mvengelen@gowwelzijns werk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant