Afbeelding

Beleef de kerstvakantie buiten

Algemeen 93 keer gelezen

REGIO - Kersttijd is de tijd van samen doen, samen beleven en vooral samen genieten! Voor samen ‘buiten’ ben je bij het Buitencentrum De Pelen aan het goede adres. Vanuit het Buitencentrum organiseert Staatsbosbeheer in de eerste week van de kerstvakantie Peel Ontdektochten en Snertwandelingen in Nationaal Park De Groote Peel. Voor kleuters is er het Kabouterpad. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De Peel Ontdektocht diersporen is een actieve excursie waarbij je gaat speuren naar sporen van dieren. Zo ontdek je welke dieren in De Groote Peel voorkomen en leer je alles over het leven van deze dieren. Na afloop gaan de kinderen een uilenbal pluizen. Er zijn Peel Ontdektochten op: dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december, telkens om 14.00 uur. De route is 2,5 kilometer lang en de activiteit duurt 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind (inclusief ‘Pluisdiploma’ voor de kinderen). Aanmelden: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Bij winter hoort snert en snert smaakt lekkerder als je eerst een winterwandeling hebt gemaakt. Tijdens de Snertwandelingen in De Groote Peel wandel je, samen met een Peelgids, over knuppelbruggen en Peelbanen. Ook in de winter is er veel te zien en te ontdekken. Zo kom je vast en zeker ‘wintergasten’ tegen; de talrijke ganzen die elke winter in de Peel verblijven. Het is fantastisch om een groep ganzen luid gakkend te zien overvliegen. Na afloop weer lekker warm worden met een geurige kop soep. Er zijn Snertwandelingen op: dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december, telkens om 11.00 uur. De route is 3 kilometer lang en duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Aanmelden online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelensnert

Voor kleuters t/m 6 jaar is er het Kabouterpad, een grappige speurtocht naar kabouters in de Peel. Bij Buitencentrum De Pelen huur je een rugzak met materialen en opdrachten en dan kan je samen, zonder gids, op pad. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt lopen de kleuterkabouters, samen met hun ouders, een speelse route. Onderweg doen ze zes kabouteropdrachten. Deelname kost € 5,- per kind (begeleiders hoeven niet te betalen) inclusief muts, koekjes en sapje en een leuke verrassing. Het Kabouterpad hoef je niet te reserveren en is elke dag mogelijk van 10.00 tot 15.30 uur.

Kijk voor het programma van de tweede week Kerstvakantie op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Het Buitencentrum is in de Kerstvakantie geopend op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant