Afbeelding

Ze leggen moeders in de watten

Algemeen 88 keer gelezen

Drie jaar geleden nam Kim Jansen (32) de kapsalon in de Burgemeester Uyenstraat in Waalre over. Haar doelstelling is het de klanten naar de zin te maken. Je moet je in Kimz Haarstudio kunnen ontspannen, het is er gezellig en je kunt er lief en leed met elkaar delen. Edith, haar collega, vertelde dat ze een kind met het syndroom van down heeft en dat dit haar weleens zwaar viel. Dit bracht Jansen op het idee om een moeder-verwendag te organiseren, speciaal voor moeders met downkinderen. Dit was zo’n succes dat het jaar daarop een verwendag werd georganiseerd voor moeders die bij de voedselbank zitten. Dit jaar worden moeders met kinderen die kanker hebben in de watten gelegd.

WAALRE - De collega’s van Jansen zitten ook in de organisatie en zorgen samen met de stagiaires en Monique, een collega van Hair & Nails uit Veldhoven, dat de dames op de verwendag gratis worden gekapt. En ze krijgt meer ondersteuning. “We mogen van de Wolderse Wever gratis gebruik maken van hun feestzaal. Bakker Schellens en AH de Bus verzorgen de lunch en frituur ‘Het Houten Kietje’ geeft er een warme snack bij. Er is voor de hele dag een limousine gehuurd, dat kunnen we doen dankzij een bijdragen van onze klanten. De limo rijdt met de dames op en neer van de stoelmassage bij Corlianne naar de nagelstudio Main van Inge Martens. En krijgen de dames zin in iets fris, dan zorgt 2-One voor een milkshake. Als de moeders zich lekker hebben ontspannen, mooi zijn gekapt en in de lak gezet maakt Karin Verhoog Fotografie een fotoshoot van ze op de Markt bij de kiosk.

Ineke Vervoort is een van de moeders die in de watten wordt gelegd. Bij Thijs, haar zoontje, werd op 25 februari 2015 leukemie gevonden. Hij was toen drie jaar. Hij heeft verschillende keren in het ziekenhuis gelegen en krijgt nu elke week op woensdag een chemo kuur. “Dit was voor ons een grote slag. Mijn man en ik zaten daardoor een jaar in de ziektewet. In februari 2017 wordt beken of de chemo is aangeslagen, daarna volgen alleen nog onderhoud behandelingen. Het is heerlijk om een dag als vandaag mee te kunnen maken en even de zorgen te vergeten.”

Op het einde van de dag serveert restaurant Arigato sushi en krijgen de uitgeruste moeders cadeautjes mee van Stomerij van Asten en Boetiek van Miek. In januari wordt al gestart met de organisatie van de volgende verwendag. “We weten nog niet wat we gaan doen, dat komt vanzelf wel. Ieder jaar wordt het aantal deelnemers groter, maar er melden zich ook steeds meer ondernemers uit Waalre aan om ons te ondersteunen. “

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant