Anthony Hopkins won een Oscar voor zijn acteerwerk in The Father.
Anthony Hopkins won een Oscar voor zijn acteerwerk in The Father. Sean Gleason

Oscarwinnende ‘The Father in de AD-kerk

Algemeen 226 keer gelezen

WAALRE - In het drama ‘The Father’ speelt Anthony Hopkins een tachtigjarige, demente man die zijn grip op de wereld kwijtraakt. Hij weigert elke vorm van hulp door zijn dochter, wat hem er alleen maar verwarder op maakt. 

Hij kan niet meer bijhouden waar en ‘wanneer’ hij is. Hoe langer het duurt, hoe meer het verhaal een onnavolgbare brij wordt. Uiteindelijk steekt alles minutieus in elkaar, inclusief de puzzelstukjes die niet of nauwelijks met elkaar te rijmen vallen. Hierdoor weet je nooit zeker wat er nou echt aan de hand is, net zoals het voelt voor iemand die echt aan dementie lijdt. Dit soort vondsten maken de Oscar die de film kreeg voor het Beste Bewerkte Script, net zo terecht als de Oscar die Anthony Hopkins won. 
De film is te zien in de AD-kerk (Koningin Julianalaan 12) op vrijdag 27 januari om 19:30 uur. Iedereen is welkom. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 7 euro. Na afloop van de voorstelling staat er iets te drinken klaar in de hal en is er gelegenheid om na te praten. Meer informatie:
www.adkerk.nl.

Uit de krant