Afbeelding

Dankzij Podotherapie Couteaux hoeven voetklachten geen straf meer te zijn

Algemeen 72 keer gelezen

WAALRE - Waalre-dorp heeft nu eindelijk een eigen podotherapeute: Nicole Couteaux. Haar praktijk is gevestigd waar vroeger linnenweverij Walra zat. Het gebouw heeft met Podotherapiepraktijk Couteaux eindelijk een waardige opvolger gevonden van het ooit bekende textielbedrijf.

Sommigen zullen niet weten wat de expertise van een podotherapeut is. Nicole heeft hier een helder en pasklaar antwoord voor: ‘Ik behandel mensen met voetklachten. En je moet dat dan redelijk breed zien, want het kunnen ook klachten aan het bewegingsapparaat als gevolg van een afwijkende voetfunctie of een verkeerd looppatroon of een ziekte zijn. Ik onderzoek de voet en geef vervolgens praktisch advies ter bestrijding of voorkoming van chronische kwalen. Door de juiste therapie voor de voeten te geven, los je eveneens vaak aandoeningen van bijvoorbeeld knie of heup op.’

Nicole heeft een specialisatie in sportpodotherapie; ze is bedreven in het verzorgen van sportblessures en helpt sporters om deze te voorkomen en hun prestaties te verbeteren. Daarnaast is ze breed opgeleid voor de meest uiteenlopende behandelingen en therapieën, en u kunt bij haar zoal terecht voor schoenadvies, taping, nagelbeugels, ortheses en zooltherapie – de steunzolen maakt zij grotendeels zelf.

Volgens Nicole blijven veel mensen te lang doorlopen met klachten. Meer dan nodig is komt dat ook omdat ze in schoenen lopen die niet stevig genoeg zijn, en vooral degenen die ‘vanuit het niets’ willen gaan hardlopen om fitter te worden of af te vallen zouden er goed aan doen zich eerst even gedegen te laten adviseren en/of begeleiden. Verkeerde voetstand en lichaamshouding gaan doorgaans hand in hand; voor mensen die (ineens) intensief sport bedrijven kan al hun moeite daarom vaak meer kwaad doen dan goed. Niet voor niets is Nicole met haar praktijk nauw betrokken sponsor van Loopgroep Waalre en staat het eerste team van RKVV Waalre onder haar toezicht.

Omdat Nicole met haar deskundigheid bovendien deel uitmaakt van het team van SMA (sportmedisch adviescentrum) Midden-Nederland kunt u niet alle dagen bij haar terecht in in Waalre. In haar praktijk is ze aanwezig op de donderdagen, en de dinsdag- en vrijdagmiddagen. Uiteraard is het verstandig vooraf even een afspraak te maken. Podotherapie is vrij toegankelijk; er is dus geen verwijzing van de huisarts nodig.

Nicole heeft zo’n vriendelijke glimlach dat voetklachten in Waalre in zekere zin geen straf meer hoeven zijn.

Podotherapie Couteaux, Molenstraat 5C, Waalre, 040–750 80 35, info@podotherapiecouteaux.nl

podotherapiecouteaux.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant